Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο Ντόναλντ Τουσκ

Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο Ντόναλντ Τουσκ
epa06589526 (FILE) Eropean Council President Donald Tusk holds a joint news conference with Luxembourg Prime Minister Xavier Bettel (not pictured), at the Senningen Castle, in Luxembourg, 07 March 2018 (reissued 08 March 2018). According to reports, European Council President Tusk announced after a meeting wirth Irish Taoiseach Leo Varadkar that EU suspends Brexit negotiations until Britain will solve the problem with Irish border. EPA/JULIEN WARNAND Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συναντήσεις με Κυριάκο Μητσοτάκη και Κώστα Μπακογιάννη.

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, καλεσμένος του «Athens Democracy Forum», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά, από το Democracy & Culture Foundation, σε συνεργασία με τους The New York Times, το Ταμείο για τη Δημοκρατία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τον δήμο Αθηναίων και την εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ντ. Τουσκ  σήμερα  Τετάρτη στις 15:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 18:10 θα μιλήσει στο Φόρουμ. Στις 19:40 θα έχει συνάντηση με το δήμαρχο Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη.

Αύριο Πέμπτη θα λάβει μέρος και πάλι στο Φόρουμ και στις 20:45 θα παρευρεθεί στην απονομή, μετά θάνατον, του «Βραβείου Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στον δολοφονηθέντα δήμαρχο του Gdansk της Πολωνίας, Πάβελ Αντάμοβιτς.

Στην Αθήνα την Πέμπτη και ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η βορειοατλαντική συμμαχία, την Πέμπτη στις 19:00 θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Γενικός Γραμματέας αύριο Τετάρτη θα ταξιδέψει στην Ρώμη και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ενώ μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα, θα μεταβεί την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη όπου θα έχει συναντήσεις με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους.