Στην Ελλάδα επενδύει ο Dr. Van Vlachakis

Στην Ελλάδα επενδύει ο Dr. Van Vlachakis
Εργοστάσιο που θα παράγει τα απορρυπαντικά Ecos της Earth Friendly Products ετοιμάζεται να ανοίξει ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Ο Dr. Van Vlachakis, Ευτύχιος Βλαχάκης για τους Έλληνες, ιδιοκτήτης της Earth Friendly Products, εταιρείας που διαθέτει πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ τα οποία παράγουν φιλικά προς το περιβάλλον απορρυπαντικά, ετοιμάζεται να επενδύσει στην Ελλάδα.

Πάνω από μισό αιώνα, αφότου έφυγε από την Κρήτη για να κυνηγήσει το όνειρο του στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ο αυτοδημιούργητος Ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας επιστρέφει στην Ελλάδα, όχι για διακοπές αλλά για να βοηθήσει, όπως λέει, τη χώρα του να ξανασταθεί στα πόδια της.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου προγραμματίζει τη δημιουργία εργοστασίου το οποίο θα παράγει τα απορρυπαντικά Ecos, τα οποία στις ΗΠΑ είναι τα πρώτα σε πωλήσεις οικολογικά καθαριστικά. Προς την υλοποίηση αυτού του στόχου ο E. Βλαχάκης δημιούργησε το πρώτο διεθνές γραφείο εκτός ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ το διάστημα αυτό βρίσκεται σε αναζήτηση για την αγορά οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί η μονάδα παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: Οι ιχθυοκαλλιέργειες και ο εφιάλτης της σταφίδας

Στο πλαίσιο αυτό ο E. Βλαχάκης, που το περασμένο Καλοκαίρι βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σκοπεύει να επισκεφθεί τη χώρα τον επόμενο μήνα και να προχωρήσει η αγορά του οικοπέδου. Η επένδυση, η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014, αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ και να δώσει δουλειά σε περισσότερα από 200 άτομα, με βασικό μισθό τα 1.500 ευρώ όπως υποστηρίζει. Στο εργοστάσιο θα παράγονται τα γνωστά στην αμερικανική ήπειρο προϊόντα καθαρισμού Ecos, τα οποία εκτός από την ελληνική αγορά θα εξάγονται σε Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Βόρεια Αφρική και Ευρώπη, όπως λέει ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ εδώ και λίγους μήνες, και παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετώπισε για να εισάγει τους πρώτους 11 κωδικούς στην ελληνική αγορά, τα προϊόντα της Earth Friendly Products έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στα ράφια επιλεγμένων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ η τοποθέτησή τους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Διαβάστε ακόμη: H Ελλάδα εξάγει (κουλτούρα) καφέ

Τα καθαριστικά προϊόντα της Earth Friendly Products με την εμπορική ονομασία ECOS είναι φιλικά στο περιβάλλον, «πράσινα» προϊόντα και η παραγωγή τους δεν βασίζεται στα παράγωγα του πετρελαίου αλλά σε φυτικά συστατικά από εσπεριδοειδή, καλαμπόκι, αλλά και από το δέντρο της καρύδας, πρώτη ύλη η οποία έρχεται κυρίως από την Ινδονησία και την Αφρική. Η σειρά περιλαμβάνει απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων, πλυντηρίου πιάτων, για πλύσιμο στο χέρι, προϊόντα γενικού καθαρισμού υψηλής συμπύκνωσης ενώ λόγω της ιδιαίτερης τους σύνθεσης κάνουν απλή τη διαδικασία καθαρισμού ακόμη και για δύσκολους λεκέδες όπως πίσσα, τσίχλες κλπ.

Σε ότι αφορά στην Earth friendly products, η οποία πρόσφατα έλαβε πιστοποίηση μηδενικής εκπομπής άνθρακα για όλα τα εργοστάσια της, διαθέτει πέντε εργοστάσια στις ΗΠΑ, σε Ιλινόις, Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Μαϊάμι και Νιου Τζέρσεϊ, και παράγει περισσότερα από 150 προϊόντα. Τα προϊόντα της μεταξύ των άλλων διατίθενται από αλυσίδες όπως η Whole Foods, η CosTco, η Sam’s Walmart κ.ά.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μυστικό το ελληνικό λάδι