Στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Social Impact Award

Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει και να προετοιμάσει τους νέους να πραγματοποιήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

 Το Social Impact Award είναι ένα διεθνές πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που επιβραβεύει με 3.000€ τρεις νικήτριες ομάδες, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλεύσει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. Είναι ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και βοηθάει στην εξέλιξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων.

Ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα λειτουργεί στην Αυστρία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Σλοβακία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Π.Γ.Δ.Μ. και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Impact Hub Athens.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Η θεματολογία των ιδεών που θα κατατεθούν μπορεί να ποικίλει και να αφορά την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών που σχετίζονται με θεματικές όπως αντιμετώπηση της φτώχειας, η υγεία, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η ενέργεια, η τεχνολογία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά. Προηγούμενοι νικητές του Social Impact Award Greece είναι οι Yourule, Ithaca και οι Effect (2015) και οι BloodE, Own Funding και Filisia (2014).

Το Social Impact Award προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες:

  • Τεχνογνωσία μέσα από δωρεάν βιωματικά σεμινάρια πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα,
  • Το χώρο για να ανταλλάξουν ιδέες, να τις αναπτύξουν, να πάρουν/λάβουν ανατροφοδότηση,
  • Τη δυνατότητα μέχρι και 10 από τις καλύτερες ιδέες να συμμετέχουν με υποτροφία στο καλοκαιρινό Social Entrepreneurship Boot Camp και να βραβευτούν οι 3 καλύτερες ιδέες με χρηματικό έπαθλο, έχοντας ως κριτήρια τον αντίκτυπο, την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας.

#SIAgreece16 kick-off event

Το επίσημο kick-off event του Social Impact Award Greece 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Impact Hub Athens, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 17.00. Εκλεκτός προσκεκλημένος και συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Lotfi ElGhandouri, επιχειρηματίας, σύμβουλος και συνεργάτης του διεθνούς δικτύου Impact Hub. Ο ElGhandouri γεννήθηκε στην Τυνησία, μεγάλωσε στο Κεμπέκ του Καναδά και σήμερα ζει στη Μαδρίτη. Είναι καταξιωμένος επιχειρηματίας και σύμβουλος επιχειρήσεων. Έχει γράψει βιβλία, έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 100 επιχειρήσεις και οργανισμούς στον τομέα των τεχνών και της τεχνολογίας, ενώ δίνει συχνά διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει ιδρύσει το Creative Society Group και παράλληλα, είναι συμβουλος καινοτομίας του παγκοσμίως γνωστού θιάσου Cirque Du Soleil.

Κριτική Επιτροπή

Τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής του Social Impact Award Greece που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής είναι τα εξής:
Γεώργιος Σεραφείμ, Καθηγητής Harvard Business School
Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Μιχάλης Πρίντζος, Program Director στο Hellenic Initiative
Ελένη Σαλαβού, Επίκουρη Καθηγήτρια ΟΠΑ και Ιδρυτικό μέλος ερευνητικής μονάδας κοινωνικής επιχειρηματικότητας
Μπέττυ Τσακαρέστου, Επικουρη καθηγήτρια & διευθύντρια του Εργαστηρίου Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ευθύμιος Νικολόπουλος, Business Executive
Νίκος Δημάκης, Marketing Consultant
Πέτρος Κόκκαλης, Ιδρυτής Aephoria

Η συμμετοχή στο kick-off event είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή μέσω eventbrite εδώ.

Περισσότερες πληροφορίας για το Social Impact Award θα βρείτε εδώ και εδώ
Δείτε το βίντεο για το Social Impact Award Greece εδώ.
Το kick-off event του #SIAgreece16 στο Facebook
εδώ

Lotfi_El_Gandouri

Impact Hub Athens

Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Είμαστε μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 72 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη μας. Στο Impact Hub Athens, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενούμε εκδηλώσεις, παρέχουμε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.