Στην «ERGO» περνά η Αγροτική Ασφαλιστική

Στην «ERGO» περνά η Αγροτική Ασφαλιστική

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου στη γερμανική ασφαλιστική.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία «ERGO International Aktiengesellschaft» («Ergo ΙΑ») της «Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε».

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την υπ’ αριθμ. 594/2014 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε την κατ’ άρθρο 6 παρ. 1 – 3 του ν.3959/2011 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «ERGO International Aktiengesellschaft» επί της ανωνύμου ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «Αγροτική Ασφαλιστική Α.Ε.».

Η Επιτροπή έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η Ergo ΙΑ είναι ασφαλιστική εταιρεία πρωτασφαλίσεων με έδρα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και παρέχει ευρύ φάσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών (ασφαλίσεις ζωής και γενικές ασφαλίσεις) με πελάτες ιδιώτες και επιχειρήσεις στη Γερμανία και παγκοσμίως.

H ATE είναι ελληνική εταιρεία πρωτασφαλίσεων που προσφέρει ευρύ φάσμα προϊόντων στην ασφάλιση κατά ζημιών (λοιπές ασφαλίσεις) καθώς και στις ασφαλίσεις ζωής.