Στην Γερουσία στέλνει η Πελόζι το κατηγορητήριο παραπομπής του Τραμπ

Στην Γερουσία στέλνει η Πελόζι το κατηγορητήριο παραπομπής του Τραμπ
epa07229145 Democratic House Minority Leader from California Nancy Pelosi speaks to the media about the possibility of a government shutdown in the US Capitol, in Washington, DC, USA, 13 December 2018. Earlier in the day, Secretary of State Mike Pompeo and Defense Secretary Jim Mattis briefed representatives on the killing of Saudi journalist Jamal Khashoggi. EPA/JIM LO SCALZO
H διαβίβαση του κατηγορητηρίου είναι ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ με το αίτημα της καθαίρεσης.

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι έδωσε το πράσινο φως σήμερα για να διαβιβαστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του με το αίτημα της καθαίρεσης.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον επικεφαλής της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων να «βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποβάλει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα ένα ψήφισμα σχετικά με τον ορισμό των υπεύθυνων» του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα αναλάβουν τον ρόλο των εισαγγελέων «και να διαβιβάσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία», όπως γράφει σε μια επιστολή στην κοινοβουλευτική ομάδα της.

Η ίδια θα συναντηθεί με τους γερουσιαστές την Τρίτη για να συζητήσουν «πώς θα προχωρήσουν στη συνέχεια».