Στην ίδρυση σχολείου προχωρούν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν

Στην ίδρυση σχολείου προχωρούν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν
Photo:

Υγεία και εκπαίδευση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες έννοιες για τον ιδρυτή του Facebook και τη σύζυγό του.

Ο ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του ιδρύουν το πρώτο σχολείο στο οποίο οι μαθητές θα έχουν υγειονομική περίθαλψη από την γέννηση μέχρι την αποφοίτησή τους.

To «Primary School», όπως θα ονομάζεται, είναι το εκπαιδευτικό ίδρυμα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το οποίο σχεδιάζουν να ιδρύσουν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν μέχρι τον Αύγουστο του 2016 στην Καλιφόρνια. Θα πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το οποίο σύμφωνα με τους ιδρυτές του θα συνδυάζει την εκπαίδευση με την υγειονομική περίθαλψη.

Το σχολείο θα απευθύνεται σε μαθητές που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και η φοίτηση θα είναι δωρεάν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχολείο θα κάνει δεκτούς μαθητές πριν ακόμη αυτοί γεννηθούν και θα προσφέρει προγεννητικό έλεγχο στις οικογένειές τους. Στόχος είναι να παρέχεται εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη κυριολεκτικά από τη στιγμή της γέννησης μέχρι την αποφοίτηση.

Το σχολείο θα διαθέτει, επίσης, μία κλινική εντός των εγκαταστάσεών του και θα βρίσκεται σε συνεργασία με το κέντρο υγείας οικογένειας Ravenswoood, το οποίο βρίσκεται κοντά σχολείο και θα παρέχει πλήρη υγειονομική και οδοντιατρική κάλυψη στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

«Η υγεία και η εκπαίδευση συνδέονται στενά. Όταν τα παιδιά δεν είναι υγιή, δεν μπορούν να μάθουν τόσο εύκολα. Πολλά παιδιά και πολλοί εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της κακής υγείας στις τάξεις κάθε μέρα», σημειώνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.