Στην υλοποίηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙI μπαίνει η Wind

Έπεσαν οι υπογραφές στις συμβάσεις των υποψηφίων αναδόχων.

Υπεγράφησαν σήμερα οι συμβάσεις-πλαίσιο των υποψηφίων αναδόχων με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. για το έργο ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙI, που αφορά στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα.

«Στον εκσυγχρονισμό της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Δημόσιου Τομέα μέσω του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, καλείται να συμμετέχει η WIND ως ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το έργο “ΣΥΖΕΥΞΙΣ II”, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση της WIND, έχει ως κύριο αντικείμενο την παροχή αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη. Σκοπός είναι να συνδεθούν 34.000 κτήρια φορέων του δημοσίου, με τις δημόσιες υπηρεσίες να μπορούν πλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους με ταχύτητες σύνδεσης έως 1 Gbps και με χαμηλότερο κόστος, διευκολύνοντας ταυτόχρονα τις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο. Το έργο θα παρέχει στους δημόσιους φορείς τη δυνατότητα ασφαλούς χρήσης βίντεο, τηλεσυνεργασίας και mobile τεχνολογιών. Ταυτόχρονα, η υλοποίησή του θα ανοίξει το δρόμο για παροχή νέων τηλεματικών υπηρεσιών.

«Αδιαμφισβήτητα από τις πιο σημαντικές κινήσεις που πρέπει να κάνουμε ως χώρα είναι να αξιοποιήσουμε τις ψηφιακές τεχνολογίες και να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο η αποκαλούμενη “Ψηφιακή Επανάσταση”. Και όπως γίνεται φανερό από τη σημερινή εκδήλωση, η Ελλάδα και ο δημόσιος τομέας είναι παραπάνω από πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες, προκειμένου να κάνουν το πολυπόθητο βήμα προς τα εμπρός. Στη WIND, ως ένας ολοκληρωμένος πάρoχος υπηρεσιών Σταθερής, Κινητής, Ίντερνετ και Τηλεόρασης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο έργο και να δώσουμε αξία με τις υποδομές μας, την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους μας. Τα δίκτυα νέας γενιάς είναι το κλειδί για την επόμενη φάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, την εξυγίανση του δημοσίου τομέα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του συνολικά», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Hermann Riedl, Chief Business & Digital Transformation Officer της WIND.

Με την υπογραφή αυτών των συμβάσεων ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη των μειοδοτικών εκτελεστικών διαγωνισμών.