Στην ισπανική Azora το εμβληματικό Sheraton Rhodes Resort από τη Lampsa Hotels αντί 43,8 εκατ. ευρώ

Στην ισπανική Azora το εμβληματικό Sheraton Rhodes Resort από τη Lampsa Hotels αντί 43,8 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με την Concha Osácar, managing partner της Azora: «Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την ισχυρή μας πεποίθηση στον τομέα της φιλοξενίας σε όλη τη Μεσόγειο»

Στην εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα Azora, με έδρα τη Mαδρίτη, περασε αντί 43,8 εκατ. ευρώ το εμβληματικό ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort από τη Lampsa Hellenic Hotels S.A. 

Το Sheraton Rhodes Resort θα συνεχίσει να λειτουργεί από τη Marriott, προσφέροντας 401 «κλειδιά», τα περισσότερα από τα οποία έχουν θέα στη θάλασσα. 

Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση του εν λόγω ντιλ είχε η Xenios Investments Partners, συνεργάτις της Azora για τον εντοπισμό ευκαιριών στην ελληνική αγορά, παράλληλα με την παροχή υποστήριξης στην εν λόγω συναλλαγή. 

Αυτή η εξαγορά αντιπροσωπεύει την πρώτη ξενοδοχειακή εξαγορά στην Ελλάδα και συμπληρώνει το υπάρχον χαρτοφυλάκιο 34 ξενοδοχείων σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Βέλγιο. 

Σύμφωνα με την Concha Osácar, managing partner της Azora: «Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την ισχυρή μας πεποίθηση στον τομέα της φιλοξενίας σε όλη τη Μεσόγειο. Η επέκταση της παρουσίας μας στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό ορόσημο, καθώς δραστηριοποιούμαστε πλέον στους πιο δημοφιλείς θερινούς προορισμούς (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και τώρα Ελλάδα). Πιστεύουμε ακράδαντα στην ελληνική αγορά και τη μακροχρόνια απήχησή της, όχι μόνο για την προσέλκυση Ευρωπαίων επισκεπτών, αλλά και για την εξυπηρέτηση της αυξανόμενης τουριστικής βάσης των ΗΠΑ. Το τελευταίο μας απόκτημα είναι ένα αγαθό εξαιρετικής ποιότητας και βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία σε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου. Επιπλέον, το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον καλύτερο χειριστή στην κατηγορία του, τη Marriott, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους σε αυτήν την προσπάθεια.»

Η ανακοίνωση της Λάμψα

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής πολιτικής της, και προς το σκοπό να επικεντρωθεί η δραστηριότητά της σε κεντρικά ξενοδοχεία πόλεων και να ενισχύσει την θέση της τόσο επιχειρηματικά όσο και κεφαλαιακά, προέβη την 3η Αυγούστου 2022 στην υπογραφή συμβολαίων για την πώληση του ακινήτου επί του οποίου λειτουργεί το Ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort, που βρίσκεται στην κοινότητα Ιαλυσού Ρόδου, έναντι τιμήματος 43.800.000 ευρώ, το οποίο συμπεριλαμβάνει το ακίνητο και τον εξοπλισμό, προς την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία AZORA FCR RHODES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο AZORA FCR RHODES AE. 

Η ως άνω εταιρεία είναι θυγατρική του Ισπανικού Ομίλου «AZORA GROUP» που δραστηριοποίται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και επενδύσεις ακινήτων. 

Το τίμημα της πώλησης χρησιμοποιήθηκε εν μέρει για την πλήρη εξόφληση του Ομολογιακού Δανείου της Alpha Bank.

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ θα συνεχίσει την λειτουργία του ξενοδοχείου μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου.