Στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω διαρκών τουρκικών προκλήσεων

Στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω διαρκών τουρκικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη , Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αύριο (Τρίτη) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β', θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα.

Στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία έφτασε, πριν από λίγα λεπτά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η κατάθεση στεφάνου. Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Με «ιδιαίτερη χαρά», όπως ο ίδιος υπογράμμισε, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Και, όπως ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα κάνουν από κοινού δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 12:00 και μισή ώρα αργότερα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη. Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα δει συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ. Το βράδυ στις 20.15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Αύριο (Τρίτη) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β’, θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Εκεί θα καταθέσει στεφάνι, θα ξεναγηθεί στο μουσείο και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους αξιωματικούς και στρατιώτες της δύναμης, ενώ η επιστροφή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.