Στην κορυφή των τσαρτ η Μπιογιόνσε μετά την εμφάνιση της στο Super Bowl

Στην κορυφή των τσαρτ η Μπιογιόνσε μετά την εμφάνιση της στο Super Bowl

Ένα πολιτικό βίντεο που στέλνει τα δικά του μηνύματα ενάντια της βίας.

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του το Σάββατο το νέο single της Μπιγιόνσε «Formation» έφτασε στην πρώτη θέση του Twitter Trending Chart, αποδεικνύοντας πώς ολόκληρο το διαδίκτυο μιλάει για αυτό.

Το single – έκπληξη της R & B τραγουδίστριας μαζί με το βίντεο κλιπ παρουσιάστηκαν μια ημέρα πριν τη μεγάλη εμφάνιση της Μπιγιόνσε στο Super Bowl στο στάδιο Levi στην Καλιφόρνια, μαζί με τους Coldplay.

Το «Formation» δεν είναι διαθέσιμο προς πώληση, αλλά και οι δύο εκδοχές τους τραγουδιού (clean και dirty) είναι διαθέσιμες μέσω Tidal, την υπηρεσία streaming που ανήκει στον Jay Z. Οι φαν μπορούν επίσης να κατεβάσουν το τραγούδι δωρεάν από την ιστοσελίδα της Μπιγιόνσε.

Το κομμάτι πρόκειται για το καινούργιο της τραγούδι απ’ το 2014 και κάνει αναφορές στην αστυνομική βία κατά των Αφρο-Αμερικανών και στο κίνημα «Black Lives Matter» («Οι μαύρες ζωές αξίζουν»), «Μαύρη ζωή Ύλης». Να σημειωθεί πως το Σάββατο, το Tidal έκανε μια δωρεά 1,5 εκατομμύρια δολάρια στο «Black Lives Matter».

Η Μπιγιονσέ παραπέμπει μέσα από τους στίχους της στη φυλή της. Όπως για παράδειγμα στο απόσπασμα που λέει «Μου αρέσει η νέγρικη μύτη μου με τα ρουθούνια των Jackson 5».

Στο πολιτικά φορτισμένη βίντεο, το οποίο ξεκινά με την τραγουδίστρια στην κορυφή ενός αυτοκινήτου του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ορλεάνης, ενώ στο βίντεο εμφανίζεται και η κόρη της, η Blue Ivy. Ακόμα, εμφανίζεται ένας άνδρας να κρατά μια εφημερίδα με την εικόνα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Τέλος, σε κάποια άλλη στιγμή στο βίντεο κλιπ μια ομάδα νέων με κουκούλες χορεύουν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις SWAT

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπιγιονσέ παρουσιάζει ξαφνικά ένα τραγούδι. Τον Δεκέμβριο του 2013 έκανε την έκπληξη όταν κυκλοφόρησε ολόκληρο το δίσκο της μέσω της υπηρεσίας iTunes της Apple.