Στην Σαράντης περνά η δραστηριότητα του Noxzema στην Ελλάδα

Στην Σαράντης περνά η δραστηριότητα του Noxzema στην Ελλάδα

Στα 8,7 εκατ. ευρώ το ύψος της εξαγοράς από την Procter & Gamble.

Την συμφωνία εξαγοράς από την Procter & Gamble της δραστηριότητας του NOXZEMA στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος Σαράντη.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το κόστος της εξαγοράς συμφωνήθηκε σε 8,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την συνήθη πρακτική, η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί την 31η Οκτωβρίου 2014.

Η εξαγορά αυτή, που είναι στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ομίλου Σαράντη σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενδυναμώνει περαιτέρω το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο του ομίλου και ισχυροποιεί την θέση του ως ηγετική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων.

Το NOXZEMA αποτελεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα καθιερωμένο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο σήμα στην Ελλάδα με σημαντική παρουσία στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και συγκεκριμένα στις κατηγορίες των αποσμητικών σώματος, αφρόλουτρων και αφρού ξυρίσματος. Ειδικότερα, τα αποσμητικά προϊόντα του NOXZEMA βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους επί 11 συναπτά έτη.

«Η διοίκηση του Ομίλου θα δώσει έμφαση αρχικά στην ενσωμάτωση του νέου σήματος στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου καθώς και στην υποστήριξή του και την επεκτασιμότητά του. Η εν λόγω εξαγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους στόχους και την στρατηγική του Ομίλου για περαιτέρω υποστήριξη της βασικής επιχειρηματικής δραστηριότητάς του μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών» αναφέρεται σχετικά.