Στην τελική ευθεία η διαδικασία πτώχευσης της «Έδραση»

Στην τελική ευθεία η διαδικασία πτώχευσης της «Έδραση»

Προχωρούν οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες για αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση των δανείων της.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε σε συμφωνία με αυτές, αλλά και με τους εργαζομένους της εταιρείας, να υποβληθεί στο αρμόδιο δικαστήριο αίτηση για την υπαγωγή της «ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.», στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία τονίζει ότι το επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσής της προβλέπει διαγραφή τμήματος του τραπεζικού δανεισμού και μετοχοποίηση μέρους αυτού και ρύθμιση σε δόσεις των οφειλόμενων προς το προσωπικό, το δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται από μακρού χρόνου σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση των δανείων της, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της και τη δραστηριότητά της στον τομέα των κατασκευών προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων σ’ αυτήν.

Ήδη, έχει υποβληθεί στις τράπεζες επιχειρηματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των πάσης φύσεως οφειλών της εταιρείας προς τις τράπεζες, το δημόσιο, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, το προσωπικό, κλπ και αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα οι τελικές αποφάσεις των τραπεζών, ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα.

Δεδομένου ότι οι δανείστριες τράπεζες επεξεργάζονται το επιχειρηματικό σχέδιο, που έχει υποβληθεί και δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία και έγκριση αυτού, η εταιρεία επιφυλάσσεται να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την τελική μορφή σχεδίου αναδιάρθρωσης και την υποβολή της αίτησης προς έγκριση στο αρμόδιο δικαστήριο.