Στην «τελική ευθεία» οι γερμανικές εκλογές

Στην «τελική ευθεία» οι γερμανικές εκλογές

Ψήφισαν Μέρκελ-Στάινμπρουκ - Εν αναμονή των επίσημων exit polls στις 19:00.

Τρεις ώρες περίπου απομένουν μέχρι να ανακοινωθούν τα πρώτα exit polls και το μεγάλο ερώτημα στη Γερμανία δεν είναι εάν οι συντηρητικοί του κόμματος της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ  θα κερδίσουν τις εκλογές, αλλά πως θα τα πάνε οι -μέχρι σήμερα- εταίροι των Χριστιανοδημοκρατών, δηλαδή οι Φιλελεύθεροι (FDP) μιας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα καταφέρουν να περάσουν το όριο του 5% που απατείται για την είσοδο στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Η Άνγκελα Μέρκελ μετέβη μετά του συζύγου της σε εκλογικό κέντρο του Βερολίνου για να ψηφίσει, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο πλήθος των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων. Από την άλλη πλευρά, ο αντίπαλος της, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, ψήφισε μαζί με τη σύζυγό του σε εκλογικό κέντρο της Βόννης και δήλωσε πως «η εκλογική εκστρατεία ήταν πολύ διασκεδαστική».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και δηλώσεις πολλών Γερμανών ψηφοφόρων που άσκησαν ήδη το εκλογικό τους δικαίωμα, αναμένεται να σημειώσει σημαντική άνοδο στα ποσοστά του το αριστερό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, του οποίου η εκλογική εκστρατεία βασίστηκε στιν αντι-ευρωπαϊκή, αντι-μνημονιακή στάση.

Διαβάστε ακόμη: Τα αουτσάιντερ που «απειλούν» τον Σόιμπλε