Στην τελική ευθεία η ετήσια εκδήλωση του Θεσμού BRAVO 2018

Στην τελική ευθεία η ετήσια εκδήλωση του Θεσμού BRAVO 2018

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των φετινών Bravo Sustainability Awards 2018 στους 5 θεματικούς πυλώνες Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Είκοσι και πλέον προσωπικότητες από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Εταίρων, των Επιχειρήσεων και της Κοινωνίας Πολιτών συζητούν και καταθέτουν προτάσεις για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τους τρόπους αντιμετώπισης, αξιοποιώντας αποτελεσματικά τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εκπρόσωποι από 130 Κοινωνικούς Εταίρους και περισσότεροι από 9000 Ενεργοί Πολίτες αξιολογούν και αναπτύσσουν διάλογο πάνω στις 246 πρωτοβουλίες/καλές πρακτικές που υποστηρίζουν την Ελλάδα του Αύριο και συμμετέχουν στα φετινά Bravo Sustainability Awards 2018, στο Μέγαρο Μουσικής στις 11 Δεκεμβρίου.

Με βασικό μήνυμα ότι «Πολιτεία – Φορείς – Επιχειρήσεις – Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κοινωνία Πολιτών ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ» διοργανώνεται από το QualityNet Foundation η 9η Ετήσια Εκδήλωση BRAVO 2018, την προσεχή Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή 20 και πλέον ομιλητών και συμμετεχόντων σε έναν διάλογο με θέμα «Οι προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής. Νέα μοντέλα ανάπτυξης, Συνεργασίες, Πολιτική προστασία».

Η φετινή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης και Ενέργειας & Περιβάλλοντος, ενώ υποστηρίζεται από το ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το ΕΒΕΑ, την ΕΝΠΕ και την ΚΕΔΕ.

Όπως τονίζει η Αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation, κ. Χρυσούλα Εξάρχου, «η φετινή διοργάνωση θέτει στο επίκεντρο του διαλόγου την Κλιματική Αλλαγή θέλοντας να συμβάλλει στην ευρύτερη αφύπνιση της ανάγκης να επαναπροσανατολίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και να προετοιμαστούμε πιο αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, θεωρώντας όλους  -την Πολιτεία, την επιχειρηματική κοινότητα, τους τοπικούς φορείς και την Κοινωνία Πολιτών- μέρος της εξίσωσης της λύσης».

Με τη συμμετοχή των: Κώστα Αγοραστού, Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Σίμου Αναστασόπουλου, Προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιώργου Βερνίκου, Προέδρου Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος, Κωνσταντίνου Καρτάλη, Καθηγητή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λόη Λαμπριανίδη, Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Πηνελόπης Παγώνη, Ανώτερης Διευθύντριας Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Γιώργου Πατούλη, Προέδρου ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, Ευτύχιου Σαρτζετάκη, Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μέλους Επιτροπής Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος και Νίκου Χαραλαμπίδη, Γενικού Διευθυντή Greenpeace, θα αναπτυχθεί ο διάλογος που θα εστιασθεί στην ανάδειξη: 

  • των προκλήσεων που προκύπτουν από την Κλιματική Αλλαγή και το κόστος προσαρμογής των νέων μοντέλων βιώσιμης ανάπτυξης που θα πρέπει να υιοθετηθούν, καθώς και το ρόλο που καλούνται να παίξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι: Πολιτεία, Επιχειρηματικοί Φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνία Πολιτών.
  • τη σημασία της ανάπτυξης συνεργασίας Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα και της Κοινωνίας Πολιτών
  • την παρουσίαση καλών πρακτικών που υποστηρίζουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των φετινών Bravo Sustainability Awards 2018 στους 5 θεματικούς πυλώνες Βιώσιμης Ανάπτυξης: Governance / Market / Environment / Society / In Action.

Η Ετήσια εκδήλωση του BRAVO 2018 πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιριών: Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, Coca – Cola, Όμιλος OTE-COSMOTE, Όμιλος Εταιριών Μυτιληναίος, Imerys, Alliance, PWC, ΜΕΛ, Cactus Hotel & Athens Plaza.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.sustainablegreece2020.com.