Στην Toyota περνά το τμήμα αυτόνομης οδήγησης της Lyft

Στην Toyota περνά το τμήμα αυτόνομης οδήγησης της Lyft
Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε από την Woven Planet, νεοσύστατη θυγατρική της Toyota που εστιάζεται στις καινοτομία και επενδύει στις έξυπνες πόλεις, τη ρομποτική και την αυτόνομη οδήγηση

Η Toyota θα καταβάλει 550 εκατ. δολάρια για την εξαγορά του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Lyft, βασικού ανταγωνιστή της Uber, σε μια συμφωνία που αναδεικνύει τις τεχνολογικές φιλοδοξίες της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε από την Woven Planet, νεοσύστατη θυγατρική της Toyota που εστιάζεται στις καινοτομία και επενδύει στις έξυπνες πόλεις, τη ρομποτική και την αυτόνομη οδήγηση.

Η Toyota, η οποία προσφέρει σήμερα αυτόνομα οχήματα Επιπέδου 2, αποκτά την τεχνολογία Επιπέδου 5 που τελειοποίησε η Lyft, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών ταξί στις ΗΠΑ μετά την Uber.

Η συμφωνία προσφέρει επίσης στην Toyota άμεση παρουσία στο Λονδίνο και τη Σίλικον Βάλεϊ, όπου λειτουργούν γραφεία της Lyft, καθώς και πρόσβαση στους 300 και πλέον εργαζομένους του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Lyft.

Η Lyft, από την πλευρά της, απαλλάσσεται από λειτουργικά έξοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων το χρόνο και βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για να ανακοινώσει κέρδη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.