Στις 250.000 δολ. τους επόμενους πέντε μήνες το Bitcoin, λέει αναλυτής

Στις 250.000 δολ. τους επόμενους πέντε μήνες το Bitcoin, λέει αναλυτής
pexels

Στις 250.000 δολ. αναμένεται να φτάσει τους επόμενους πέντε μήνες το Bitcoin, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ο ιδρυτής και CEO της επενδυτικής εταιρείας Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko.

Όπως είπε, παρά την bear market που διανύει, με την κυριαρχία του συνεχώς να μειώνεται, με το ανταγωνιστικό Ethereum να έχει ήδη κάνει άλμα στις 4.000 δολ., το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα θα διαγράψει νέο οικονομικό κύκλο, φτάνοντας κάποια στιγμή στη ζώνη των 250.000 δολ.

Σημειώνεται πως η τρέχουσα τιμή του Bitcoin, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ήταν στις 52.000 δολ.

Σύμφωνα με τον Mark Yusko, οι επενδυτές υποτιμούν το bitcoin, που είναι κάτι περισσότερο από ένα token. «Πρόκειται για την υιοθέτηση ενός δικτύου με αυξημένη χρήση. Αυτό είναι ένα δίκτυο και τα δίκτυα αναπτύσσονται με εκθετικό τρόπο. Αυτό είναι το γρηγορότερο δίκτυο στην ιστορία, αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ακριβώς στο μονοπάτι των FAANGs, που, όμως, χρειάστηκαν από 15 έως 20 χρόνια να αναπτυχθούν» υποστήριξε.

Ψηφιακός χρυσός

«Το Bitcoin είναι ψηφιακός χρυσός, και καθώς πλησιάζει τη νομισματική αξία του χρυσού, στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια, η τιμή του εύλογα θα φτάσει τα 250.000 δολάρια. Αν, μάλιστα, εκτιμηθεί όλος ο χρυσός, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων και των νομισμάτων, τότε η κεφαλαιοποίηση του bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια, ήτοι τα 500.000 δολ. ανά νόμισμα. Σημειώνεται πως το ποσοστό του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί απότομα τον περασμένο μήνα σε περίπου 35% από περίπου 55%, καθώς άλλα κρυπτονομίσματα όπως το ethereum και το dogecoin σημείωσαν νέα υψηλά.
Η εστίαση στα περιβαλλοντικά πρότυπα και κανονισμούς έχει μετατοπίσει την προσοχή των επενδυτών μακριά από το blockchain υψηλής έντασης ενέργειας του Bitcoin στο δίκτυο Ethereum. Ο επικεφαλής των επενδύσεων είπε ότι εάν το bitcoin είναι το TCP / IP του διαδικτύου, το Ethereum είναι μια εργαλειοθήκη όπως το www dot.