Στις 29 Ιανουαρίου η ψήφιση του plan B της Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο

Στις 29 Ιανουαρίου η ψήφιση του plan B της Τερέζα Μέι στο κοινοβούλιο
epa07291046 Britain's Prime Minister Theresa May makes a statement at Downing Street in London, Britain 16 January 2019. She won a Vote of no confidence in the government brought about by Leader of the Opposition Jeremy Corbyn after she lost the parliamentary vote on the EU withdrawal agreement. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, η Μέι θα εισηγηθεί μια πρόταση και θα δηλώσει τα επόμενα βήματά της τη Δευτέρα.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει για το ‘plan B’ της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit στις 29 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ.

Η συμφωνία της Μέι με τις Βρυξέλλες για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία στο βρετανικό κοινοβούλιο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και η Λίντσομ δήλωσε ότι η πρωθυπουργός θα εισηγηθεί μια πρόταση και θα κάνει μια δήλωση για τα επόμενα βήματά της τη Δευτέρα.

“Συζήτηση για μια μέρα θα γίνει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου πάνω στην πρόταση αυτή, η οποία θα υποβληθεί για να λάβει τη σύμφωνη γνώμη του σώματος”, δήλωσε η Λίντσομ στο κοινοβούλιο.

«Το 56% των Βρετανών θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ»

Η Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ποσοστό 56%, έναντι 44% υπέρ του Brexit στην περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος. Η διαφορά των 12 ποσοστιαίων μονάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από το σοκ του δημοψηφίσματος του 2016, σύμφωνα με δημοκόπηση της YouGov.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης δόθηκε στην δημοσιότητα από την καμπάνια People’s Vote που πιέζει για την διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στις 23 Ιουνίου 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, το 51,9%, υποστήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ 16,1 εκατομμύρια, το 48,1% υποστήριξαν την παραμονή στην Ενωση.

Η υποστήριξη της θέσης περί δευτέρου δημοψηφίσματος μεταξύ των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος ανέρχεται στο 78%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Διαβάστε ακόμη: «Επιβίωσε» η Μέι της πρότασης μομφής- Σενάριο παράτασης του Brexit έως το 2020