Στις 7 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του iPhone 14 από την Apple

Στις 7 Σεπτεμβρίου η παρουσίαση του iPhone 14 από την Apple
(FILES) In this file photo taken on March 10, 2021 the logo of US tech giant Apple can be seen on an Apple store in Munich, southern Germany. - Apple on August 5, 2021 said that iPhones and iPads will soon start detecting images containing child sexual abuse and reporting them as they are uploaded to the iCloud. The software tweak to Apple's operating systems will monitor pictures, allowing Apple to report findings to the National Center for Missing and Exploited Children, according to a statement by the Silicon Valley-based tech giant. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP) Photo: AFP
Η παρουσίαση θα πραγματοποιεί στο Steve Jobs Theatre στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα μεταδώσει επίσης ζωντανά την εκδήλωση στον ιστότοπό της.

Εκδήλωση για την παρουσίαση νέων προϊόντων πραγματοποιεί η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου, με τους ειδικούς να αναμένουν πως θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14, αλλά και της επόμενης σειράς «έξυπνων» ρολογιών.

Η εταιρεία απέστειλε προσκλήσεις, με την εκδήλωση να έχει τίτλο «Far Out» και να ξεκινά στις 10 το πρωί τοπική ώρα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιεί στο Steve Jobs Theatre στα κεντρικά της γραφεία στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Η εταιρεία θα μεταδώσει επίσης ζωντανά την εκδήλωση στον ιστότοπό της.

Apple: Μειώνει την εξάρτηση από την Κίνα – «Τρέχει» την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία

Την κατασκευή προϊόντων εκτός της παραδοσιακής της βάσης στην Κίνα ενισχύει η Apple, σχεδιάζοντας να «τρέξει» την παραγωγή του iPhone 14 στην Ινδία, με φόντο την αυστηρή πολιτική της Κίνας κατά του κορωνοϊού και τα κινεζικά lockdowns που επηρέασαν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις στην ανατολική Ασία.

Πέρα από την αυστηρή πολιτική «μηδενικής ανοχής» της Κίνας απέναντι στον κορωνοϊό -που προκάλεσε αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και μείωση της ζήτησης- αναλυτές εκτιμούν ότι η εξάρτηση της Apple από την Κίνα παρουσιάζει κινδύνους λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, περισσότερο από το 90% των προϊόντων της Apple παράγεται στην Κίνα.

Η κυβέρνηση της Ινδίας επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να πείσει εταιρείες όπως η Apple να στραφούν προς το Νέο Δελχί, απλοποιώντας το φορολογικό σύστημα και παρέχοντας κίνητρα σε κατασκευαστές τηλεφώνων.

Για την Apple, μια πρόκληση ήταν να βρει στην Ινδία τον αριθμό του ειδικευμένου και ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού που είναι διαθέσιμο στην Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές. Τα λιμάνια, οι δρόμοι και οι υποδομές της Ινδίας υστερούν επίσης σε σύγκριση με εκείνα της Κίνας.