Στις επόμενες δύο ώρες αναμένεται να επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ύδρα

Στις επόμενες δύο ώρες αναμένεται να επανέλθει το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ύδρα
Τo Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης που παρουσιάστηκε βλάβη σε διακόπτη του δικτύου διανομής, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018. Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που έχει προκληθεί. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εδώ και μιάμιση ημέρα βρίσκεται στο σκοτάδι το νησί λόγω του μπλακ άουτ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και προκάλεσε  προβλήματα ακόμα και στην υδροδότηση.

Στις επόμενες δύο με τρεις ώρες αναμένεται, με την τοποθέτηση των τριών γεννητριών που έφτασαν στην Ύδρα, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος οι τρεις γεννήτριες έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού για ρεύμα, αλλά και να εξασφαλίσουν την λειτουργία του εργοστασίου αφαλάτωσης, ώστε να αποκατασταθεί και η υδροδότηση της Ύδρας.

Επιπλέον σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης που υπέστη το υποθαλάσσιο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί το νησί.

Εκτίμησε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί σύντομα καθώς έχει εντοπιστεί κοντά στις ακτές του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ