Στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδική πτέρυγα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Αρνείται τις κατηγορίες

Στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδική πτέρυγα η Ρούλα Πισπιρίγκου – Αρνείται τις κατηγορίες
ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÕÓ EDITORS. ÐÑÏÓÏ×Ç: Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ óõíäñïìçôÞ. Åðßóçò, ç áíáöïñÜ ôïõ ïíïìáôåðþíõìïý ôïõ êáôçãïñïõìÝíçò ãßíåôáé ìüíï ãéá ëüãïõò åóùôåñéêÞò ôåêìçñßùóçò êáé áíáæÞôçóçò ôïõ áñ÷åßïõ êáé ü÷é ãéá äçìïóéïðïßçóç. Óôçí áíáêñßôñéá ïäçãåßôáé óõíïäåßá éó÷õñþí áóôõíïìéêþí äõíÜìåùí ç êáôçãïñïýìåíç Ñïýëá Ðéóðéñßãêïõ ãéá ôçí äïëïöïíßá ôçò 9÷ñïíçò êüñçò ôçò Ôæùñôæßíáò, ÁèÞíá ÄåõôÝñá 4 Áðñéëßïõ 2022. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με αποδοκιμασίες στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου. Σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο 24ωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπου θα κρατηθεί σε ειδική πτέρυγα για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα σε πρώτη φάση θα κρατηθεί για δύο εικοσιτετράωρα σε πλήρη απομόνωση ούτως ώστε να γίνουν τεστ για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια έχει προβλεφθεί η μεταφορά της στην 6η Πτέρυγα των φυλακών, στο ένα από τα δύο κελιά που έχουν διαμορφωθεί για περιπτώσεις γυναικών που φέρονται να έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.




Χθες η 33χρονη, μετά τη μαραθώνια απολογία της, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνα.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της.

Η κατηγορούμενη έκανε λόγο για «τυχαία στοιχεία» στα οποία -όπως είπε- βασίζεται η κατηγορία, ενώ επεσήμανε ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η σύνοδος του παιδιού στο νοσοκομείο. Απαντώντας στις αιτιάσεις του κατηγορητηρίου που ήθελαν την μικρή Τζωρτζίνα να παθαίνει όλα τα επεισόδια πάντοτε εκτός ΜΕΘ, η 33χρονη φέρεται να απαντά ότι αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής.

Η ίδια εκθέτει δυο λόγους για τους οποίους είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός ότι η κεταμίνη δόθηκε από εκείνη στο παιδί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».




Σημειώνεται, ότι φέρεται να έχει υποβάλλει διπλό αίτημα για το εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Η ίδια επεσήμανε, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω SMS από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδότική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Διοικητής του «Παίδων» διαψεύδει Πισπιρίγκου: «Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου