Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σε διαφορετικές πτέρυγες το ζεύγος Παπαντωνίου

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σε διαφορετικές πτέρυγες το ζεύγος Παπαντωνίου
Ο Γιάννος Παπαντωνίου (Κ) και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) εξέρχονται από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων με χειροπέδες όπου οδηγούνται στην φυλακή μετά την πολύωρη απολογία τους ενώπιον των Ανακριτών Διαφθοράς για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων πληρωμών που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Οι δύο σύζυγοι μετά από πολύωρη διαδικασία κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως και των ανακριτών, για την κατηγορία της νομιμοποίηση παράνομων εσόδων ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο κ. Παπαντωνίου ως δώρο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του το 2003. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο πρώην υπουργός θα κρατηθεί στην πτέρυγα των καταδικασμένων για την υπόθεση της 17Ν.

 

Στο κτίριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθούν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η κ. Κουράκου θα κρατηθεί σε κελί του τμήματος των γυναικείων φυλακών με άλλες συγκρατούμενες ενώ, ο σύζυγός της θα κρατηθεί στην πτέρυγα που είχε φτιαχτεί για την υπόθεση της 17Ν (πλέον δεν κρατείται κανείς από τους καταδικασθέντες σε αυτήν την πτέρυγα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός θα είναι μόνος στο κελί του, ενώ οι ώρες προαυλισμού αυτής της πτέρυγας, η πρόβλεψη είναι να είναι διαφορετικές από εκείνες του υπόλοιπου σωφρονιστικού καταστήματος.