Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οι συζητήσεις των ηγετών της ΕΕ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής αυτό το διήμερο θα επικεντρωθούν σε θέματα Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, στις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή (θα συζητηθούν η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα αλλά και η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ) αλλά και στις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στις ΗΠΑ μεταβαίνει και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου θα συμμετάσχει στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ουάσινγκτον και ο Γεραπετρίτης

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, όπου θα συμμετάσχει στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον, θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις εργασίες της Συνόδου, στις επαφές του με ξένους αξιωματούχους και με μέλη του Κογκρέσου και θα πραγματοποιήσει, παράλληλα, χωριστές διμερείς επαφές με ομολόγους του που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την Τρίτη 9 Ιουλίου ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αφιερωμένη στην ασφάλεια, με έμφαση στην ατζέντα «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια» και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 75ης επετείου της Συμμαχίας.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, ο κ. Γεραπετρίτης θα παραστεί σε δείπνο που θα παραθέσει, ο κ. Μπλίνκεν προς τους ομολόγους του στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: