«Στις Σκουριές θα έχουμε νεκρούς»

«Στις Σκουριές θα έχουμε νεκρούς»

Τι δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια στις Σκουριές και τη στάση της αστυνομίας. 

Σε δραματικό τόνο ήταν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας Γιάννη Πανούση, για τα επεισόδια στις Σκουριές. Σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής εκτίμηση ότι τα πράγματα έχουν αγριέψει και αναρωτήθηκε που είναι το αστυνομικό μέρος και που είναι το κοινωνικό μέρος.

Ο κ. Πανούσης είπε συγκεκριμένα πως στις Σκουριές «αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε και νεκρούς». Παράλληλα υποστήριξε πως η αστυνομία θα πρέπει να έχει μία εντελώς διαφορετική στάση και να είναι πιο δραστική η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Επιπλέον αναρωτήθηκε πώς μπορεί η αστυνομία να σταματήσει μια συγκέντρωση εργαζομένων διευκρινίζοντας ότι το θέμα το έχει αναφέρει και στον κ. Λαφαζάνη προκειμένου να το λύσει η πολιτεία.

Για την επιστολή του στα ΝΕΑ που είχε προκάλεσει έντονες αντιδράσεις, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι δεν λέει ψέματα, δεν συμμετέχει σε συνομωσίες και ότι δεν θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση ή να την πλήξει. «Δεν ζητήθηκε η απομάκρυνση μου, δεν απευθυνόμουν στον πρωθυπουργό ή στην κυβέρνηση», ανέφερε.

Επιπλέον, τόνισε ότι η αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από το παλαιοκομμουνιστικό σύνδρομο ζητώντας από το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να πει την άποψη του. Ο υπουργός μίλησε επίσης για διαφορετικές αναλύσεις του φαινομένου των αντεξουσιαστών, είπε ότι το φαινόμενο αυτό δεν έχει τέλος και αν δεν το διαχειριστεί η πολιτεία με ήπιο τρόπο το φαινόμενο, όπως ανέφερε, μεγαλώνει.