Στο 2,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Στο 2,4% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Τι δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Interview.

Στο 2,4% βρίσκεται η διαφορά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, “Βεργίνα TV” της Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου 2014, σε δείγμα 1.005 ατόμων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΝΔ 24,6%, ΧΑ 5,7%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,4 %, ΠΟΤΑΜΙ 4.6%, ΑΝΕΛ 2% και ΔΗΜΑΡ 0,6%.

Επίσης, στο ερώτημα: “Αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές”, το 60% των ερωτηθέντων απαντά “η παρούσα Βουλή”, το 30% ότι πρέπει “να πάμε στο πρόωρες εκλογές” και το 10% “Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ”.

Εξάλλου, στο ερώτημα: “Ποιος κατά την άποψή σας, θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η συμπολίτευση, ή η αντιπολίτευση;”, το 56% απαντά η αντιπολίτευση, το 25% η συμπολίτευση και το 19%, Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ.

Ακόμα, στο ερώτημα: “Μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;” το 40% τάσσεται υπέρ του κ. Σαμαρά, το 26% υπέρ του κ. Τσίπρα, το 30% απαντά “Κανέναν” και το 4% “Άλλον”.