Στο 80-90% εκτοξεύει η μετάλλαξη Δέλτα το τοίχος ανοσίας

Στο 80-90% εκτοξεύει η μετάλλαξη Δέλτα το τοίχος ανοσίας
Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ διενήργησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) του κορονοϊού σε κατοίκους που το επιθυμούσαν, στην Πλατεία ΟΣΕ Λουτρακίου, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με την Infectious Diseases Society of America θα πρέπει να ανεβεί πολύ το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ανοσία. Αιτία η υψηλή μεταδοτικότητα.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει ανεβάσει το όριο για την λεγόμενη ανοσία της αγέλης πάνω από το 80%, πιθανότατα προς το 90% υποστηρίζει η Infectious Diseases Society of America σε ενημέρωση που έκανε, μεταδίδει το Bloomberg.

Αυτά τα ποσοστά αντιπροσωπεύουν ένα πολύ υψηλότερο όριο έναντι του 60-70% που υπολογίζονταν για το αρχικό στέλεχος, καθώς η Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική.

Η ανοσία της αγέλης στηρίζεται στην ιδέα ότι όταν ένα συγκεκριμένο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιαστεί ή μολυνθεί, βοηθά την προστασία του ευρύτερου πληθυσμού και μειώνει τη μετάδοση.

Στις ΗΠΑ σχεδόν το 60% των πολιτών έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου και περίπου το 50% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Επιπλέον σχεδόν 35 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν διαγνωστεί θετικοί κατά την διάρκεια της πανδημίας.