Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: 900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025

Στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ ο Μητσοτάκης: 900 νέα λεωφορεία μέχρι το τέλος του 2025
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης(Δ) επισκέπτεται το Αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. στου Ρέντη, Αθήνα, Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα(Α) και τον υφυπουργό Υποδομών, Βασίλη Οικονόμου πραγματοποίησε επίσκεψη στο αμαξοστάσιο των ηλεκτρικών λεωφορείων, όπου ενημερώθηκε για τα οχήματα και συνομίλησε με εργαζομένους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά λεωφορεία με σύγχρονα και να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων.

Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη στην έναρξη της πρωινής βάρδιας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων των αστικών συγκοινωνιών και για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα για να υλοποιήσουμε τη δέσμευσή μας για περισσότερα και καλύτερα καινούργια λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ήδη, όπως είπε ο κ. υπουργός, κυκλοφορούν τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη -140, για την ακρίβεια, στην Αθήνα και 110 στη Θεσσαλονίκη- και έπονται ακόμα πολλά περισσότερα. Με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να αντικαταστήσει πλήρως τα παλιά λεωφορεία με σύγχρονα και να αυξήσει τη συχνότητα των δρομολογίων.

Επισήμανε ότι τα σύγχρονα λεωφορεία έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, είναι όλα φιλικά προς το περιβάλλον, διαθέτουν επαρκή κλιματισμό και πλήρη προβασιμότητα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Και νομίζω ότι οι πολίτες οι οποίοι ήδη έχουν μπει σε αυτά τα λεωφορεία διαπιστώνουν την πολύ μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα της μετακίνησής τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε επίσης πως η χρηματοδότηση είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτό αποτελεί μια ακόμα απάντηση των προτεραιοτήτων που δίνει η κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης πολύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόρων.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να δώσουμε έμφαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ξεκινώντας με τα λεωφορεία», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τη βελτίωση συνολικά της ποιότητας της βιώσιμης αστικής κινητικότητας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια ακόμα, θα έλεγα, απόδειξη της έμφασης που δίνει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα των πολιτών. Και είμαι σίγουρος ότι το υπουργείο αλλά και ο ΟΑΣΑ και ο ΟΑΣΘ θα τηρήσουν απόλυτα το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχουμε θέσει, έτσι ώστε οι πολίτες πολύ σύντομα να δουν μια σημαντική αλλαγή, μια σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν πριν από περίπου έναν χρόνο αναλάβαμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μία από τις πρώτες εντολές που λάβαμε από τον πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και να πετύχουμε καλύτερους όρους βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, για πρώτη φορά στην ιστορία των αστικών συγκοινωνιών και για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, έχουμε καινούργια λεωφορεία, 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Λεωφορεία τα οποία εξυπηρετούν με καλύτερους όρους τους πολίτες, ουσιαστικά δεν έχουν καθόλου θόρυβο, βελτιώνουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και είναι απολύτως προσβάσιμα από το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Αυτό όμως είναι ένα πρώτο βήμα, οφείλουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Και μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουμε ολοκληρώσει το σύνολο της ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας», συνέχισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και πρόσθεσε: «Έπονται τα 300 λεωφορεία φυσικού αερίου 18 μέτρων και 12 μέτρων, 100 και 200 αντίστοιχα, το επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, 211 λεωφορεία στους δρόμους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής τους επόμενους μήνες και ταυτόχρονα το νέο leasing το οποίο κάνει ο ΟΑΣΑ στην Αθήνα, εκτός του νέου διαγωνισμού των 700 λεωφορείων.

Άρα, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχει ανανεωθεί πλήρως ο στόλος των λεωφορείων στην Αθήνα και θα έχουμε βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα του πολίτη».

Ο πρωθυπουργός στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ενημερώθηκε αναλυτικά από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου και τον διευθύνοντα συμβουλο της Ο.ΣΥ. Στέφανο Αγιάσογλου και συνομίλησε με οδηγούς των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα

«Η ΝΔ παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Το δεύτερο και το τρίτο κόμμα είναι χαμηλότερα από το δικό μας ποσοστό. Σαφώς είχαμε θέσει ένα στόχο αντίστοιχο με αυτό που είχαμε στις ευρωεκλογές του 2019. Δεν τον πετύχαμε όμως λαμβάνω πολύ σοβαρά τα μηνύματα των πολιτών. Βεβαίως υπήρξε κάποια κόπωση λόγω των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, αυτό οδήγησε και στην αποχή. Υπήρχαν όμως και πολλοί πολίτες που αξιοποίησαν τις ευρωεκλογές για να στείλουν ένα μήνυμα, κυρίως σε ότι αφορά το κόστος διαβίωσης που είναι στη κορυφή της ατζέντας μας. Ταυτόχρονα όμως οι ευρωεκλογές δεν άλλαξαν τις θεμελιώδεις πολιτικές δυναμικές» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση που είχε με τον Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», στο Γκολφ Γλυφάδας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Το 2023 είχαμε εθνικές εκλογές που πήραμε 41%, καταφέραμε να δείξουμε ότι υπάρχει ένα κεντροδεξιό κόμμα το οποίο ελκύει πολλούς πολίτες, και άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως δεξιοί και προοδευτικοί του κέντρου συνασπίστηκαν κάτω από αυτή την σκέπη και αυτό δεν ήταν κάτι σίγουρο για άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, το οποίο μας οδήγησε σε πολύ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Έχουμε τέσσερα χρόνια με ισχυρή εντολή για να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις. Στα πρώτα τέσσερα χρόνια έπρεπε να σταθεροποιήσουμε την χώρα και νομίζω ότι τα καταφέραμε» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος της επόμενης τετραετίας είναι το κλείσιμο της ψαλίδας με την Ευρώπη. «Θα πιέσουμε υπέρ μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας, οι εκλογές θα γίνουν το 2027 και θα κριθούμε για το αποτέλεσμα αυτών που πετύχαμε στο τέλος της τετραετίας. Έχουμε νωπή εντολή για να προωθήσουμε ισχυρές μεταρρυθμίσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Επίσης είπε ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από ολόκληρη την ΕΕ και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. «Έχουμε δημιουργήσει 400.000 νέες θέσεις εργασίας και αν συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις μας τότε θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει μέχρι το 2027» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι δυο είναι οι κομβικοί στόχοι της κυβέρνησης, η μείωση της ανεργίας με την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και δεύτερος η θωράκιση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ένας πεπεισμένος μεταρρυθμιστής και η εντολή που πήρε είναι ότι πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις με μετρήσιμο αποτέλεσμα.

«Το μήνυμα ήταν πιάστε δουλειά και να πετύχετε τα αποτελέσματα που δεσμευτήκατε» είπε.

«Νομίζω ότι η Λεπέν θα είναι διαφορετική από τη Μελόνι» είπε ο Ενρίκο Λέτα . «Πάντως είμαι αισιόδοξος. Πριν από 5 χρόνια συζητούσαμε ποιος θα είναι ο επόμενος μετά τη Βρετανία στο να εγκαταλείψει την ΕΕ. Σήμερα δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις εξελίξεις που δρομολόγησαν στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: