Στο CERN βρέθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Στο CERN βρέθηκε ο Κάρολος Παπούλιας

Συγκινημένος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τους επιστήμονες της Ελληνικής Ερευνητικής Ομάδας.

Τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη, επισκέφθηκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπου ξεναγήθηκε στον υπόγειο ερευνητικό χώρο ATLAS και συναντήθηκε με τους Έλληνες επιστήμονες που απαρτίζουν την Ελληνική Ερευνητική Ομάδα του CERN.

«Όπως ξέρετε, η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος του CΕRN από το 1954 με τα φτωχά οικονομικά μέσα που έχει, αλλά με το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό με συγκίνησε σαν Έλληνα, που βλέπω τις δυνατότητες που έχει η πατρίδα μου. Και νομίζω ότι αυτές τις δυνατότητες κάποια στιγμή θα τις φέρουμε και εντός των τειχών», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Παπούλιας.

1/3

«Λένε ότι με την κρίση φεύγει σημαντικό επιστημονικό δυναμικό από την Ελλάδα προς τα έξω. Μπορεί. Αλλά ξαναγυρίζει πάλι. Και αυτοί που βγαίνουν έξω, οι δικοί μας επιστήμονες, διαπρέπουν. Και είναι ισότιμοι με όλους τους ξένους επιστήμονες φίλους. Αυτό το διαπίστωσα σήμερα εδώ. Χαίρομαι σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αισθάνομαι ότι η Ελλάδα προσφέρει. Προσφέρει στην παγκόσμια επιστήμη. Και όπως είπα πριν λίγο, εμείς οι Έλληνες φέρουμε μαζί μας ένα γονίδιο, ένα ιστορικό γονίδιο. Εδώ αισθάνθηκα ότι οι Έλληνες επιστήμονες φέρουν το γονίδιο του Δημόκριτου» , επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε επίσης την χαρά του για την επίσκεψη αυτή διότι, «η Ευρώπη δείχνει τις δυνατότητές της, τις επιστημονικές της δυνατότητες. Μπορεί να συναγωνιστεί την οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη, είναι μια μεγάλη δύναμη και πρέπει να συμβάλει στα παγκόσμια δρώμενα και ιδιαίτερα στον επιστημονικό τομέα, όπου έχει μεγάλες δυνατότητες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Θόριο – Το ασφαλές πυρηνικό καύσιμο του μέλλοντος;

Ένας Έλληνας εικαστικός στο CERN