Στο δεύτερο γύρο οι εκλογές για την προεδρία της Χιλής

Στο δεύτερο γύρο οι εκλογές για την προεδρία της Χιλής

Η πρώην πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπατσελέτ, έλαβε 46,68%.

Η πρώην πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, προηγείται με μεγάλο προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της χώρας, οι οποίες διεξήχθησαν την Κυριακή, ωστόσο καθώς φαίνεται θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά την αντίπαλό της, Εβελίν Ματέι.

Η κεντροαριστερή Μπατσελέτ έλαβε ποσοστό 46,68% σε σύγκριση με το 25% της συντηρητικής Ματέι. Οι δύο τους βρίσκονται πολύ μπροστά σε σχέση με τους άλλους επτά υποψηφίους. Ωστόσο, για να κερδίσει η Μπατσελέτ έπρεπε να συγκεντρώσει το 50 τοις εκατό των ψήφων.

Διαβάστε ακόμη: Η γενιά των εικοσάρηδων έρχεται για να ταράξει το Κογκρέσο της Χιλής

Ο δεύτερος εκλογικός γύρος θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων, προκειμένου να καθοριστεί η διάδοχος του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα.

«Έχουμε κερδίσει τις εκλογές και τις έχουμε κερδίσει με μεγάλη διαφορά», είπε η Μπατσελέτ στους υποστηρικτές της από ένα ξενοδοχείο στο Σαντιάγο όπου παρακολουθούσε τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης.

Εμφανίστηκε γεμάτη σιγουριά και για το δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει εάν κερδίσει την προεδρία της χώρας, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι εκλογές αυτές δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για μεγάλες αλλαγές», είπε.