Στο δυναμικό του Facebook ο Γιώργος Δανέζης και η ιδρυτική ομάδα της blockchain startup «Chainspace»

Το κοινωνικό μέσο συνεχίζει την επένδυσή του στο blockchain.

Το Facebook συνεχίζει την επένδυσή του στο Blockchain και αναμένουμε να δούμε τα πρώτα προϊόντα και υλοποιήσεις της τεχνολογίας στη πράξη. Στην εσωτερική ομάδα Blockchain προστέθηκε πλέον και ο Co-Founder της Chainspace, μιας Startup που ασχολείται με υλοποιήσεις Blockchain για διάφορες ανάγκες στον κόσμο των επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη συνεργασία με blockchain Startup από το Facebook. Στην ουσία το κοινωνικό μέσο απέκτησε – προσέλαβε και τους τρεις ιδρυτές της Chainspace, συμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Δανέζη. Τον περασμένο Μάιο ο υπεύθυνος για τον Messenger, David Marcus, ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει μια νέα ομάδα του Facebook με στόχο την υλοποίηση τεχνολογιών Blockchain σε όλο το μήκος και πλάτος των υπηρεσιών του.

Στον δικτυακό τόπο της Chainspace αναφέρεται ότι η ομάδα πλέον ασχολείται με κάτι καινούργιο ενώ το αντικείμενο της Startup ήταν η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας blockchain, η οποία θα προσφέρει αξιόπιστες λύσεις μεγάλης κλίμακας, από έξυπνα συμβόλαια έως ταυτοποίηση, σε διάφορες εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο.

Σημειώνεται η εταιρεία με έδρα το Γιβραλτάρ ήταν στα αρχικά στάδια και είχε πάρει 3 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση Seed από τις Lemniscap, MW Partners και KR1.

Ο Γιώργος Δανέζης είναι επίσης Lead Scientist στην Blockchain Fintech Vega Protocol, έχει σχεδιάσει το RsCoin και είναι καθηγητής στο Alan Turing Institute από το 2016 και απόφοιτος του Cambridge.

Όσον αφορά το Facebook, η εταιρεία έχει δηλώσει πολλές φορές δημοσίως το ενδιαφέρον της στο blockchain, κυρίως τον Μάιο του 2018, όταν ο πρώην επικεφαλής του Messenger, David Marcus ανακοίνωσε ότι αφήνει αυτή την θέση προκειμένου να ηγηθεί σε μια νέα ομάδα με την οποία θα μπορεί πλέον να διερευνήσει το πώς ακριβώς θα αξιοποιήσει καλύτερα το Blockchain στο Facebook, ξεκινώντας από το μηδέν.

Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε στην ιστοσελίδα Marshable ότι η εταιρεία δεν έχει εξαγοράσει την Chainspace, αλλά ότι ξεκίνησε συνεργασία με τους τρεις ιδρυτές της.