Στο φως της δημοσιότητας το απονενοημένο διάβημα του Τζον Μακάφι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σημείωμα αυτοκτονίας του νεκρού πλέον προγραμματιστή Τζον Μακάφι έδωσε στη δημοσιότητα η χήρα του, αφήνοντας ταυτόχρονα σαφείς αιχμές για την αυθεντικότητά του. Συγκεκριμένα, η Τζάνις Μακάφι  δημοσίευσε στο Twitter το απονενοημένο διάβημά του, ενώ τόνισε πως μοιάζει σαν κάποιος να προσπάθησε να μιμηθεί τα tweet του.

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος γραφής είναι ύποπτος και αμφιβάλλω για τη γνησιότητα του σημειώματος. Δεν μοιάζει καθόλου με κάποιον που έχει χάσει κάθε ελπίδα και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του. Αυτό το σημείωμα μοιάζει σαν ένα από τα tweet του John».

Το Associated Press μετέδωσε πρώτο την είδηση ότι σημείωμα αυτοκτονίας βρέθηκε στην τσέπη του 75χρονου, γεγονός που είχε εκπλήξει τόσο τη χήρα McAfee, όσο και τους δικηγόρους της.

Το σημείωμα ξεκινάει με την πρόταση «είμαι ένα παράσιτο-φάντασμα», ενώ έχουν σβηστεί αρκετές φράσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δυσανάγνωστο κείμενο, ενώ δεν έχει καμία συνοχή.

Σημειώνεται πως η Janice McAfee υποστηρίζει ότι η αυτοκτονία ήταν σκηνοθετημένη, ενώ σε ένα ακόμα tweet έγραψε: «Και αν αυτό το σημείωμα βρέθηκε στην τσέπη του, που είναι τα σημάδια ότι ήταν διπλωμένο;».

Υπενθυμίζεται πως ο McAfee είχε συλληφθεί το 2020 στην Ισπανία, ενώ λίγο αργότερο εισαγγελείς στις ΗΠΑ του άσκησαν δίωξη για την παράνομη πρακτική διαχείρισης κρυπτονομισμάτων «pump and dump». Στις 23 Ιουνίου του 2021 βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις φυλακές της Καταλονίας. Αξίζει να σημειωθεί, πως το 2020 είχε γράψει στους ακολούθους του στο twitter: «Να ξέρετε πως αν βρεθώ κρεμασμένος, όπως ο Epstein, δεν θα είναι λόγω δικής μου υπαιτιότητας».