Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Τσιόδρας

Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης ο Τσιόδρας
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (Δ) και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας (Κ) επισκέπτονται τον οίκο ευγηρίας "ΕΥ ΖΗΝ" στη Νέα Μάκρη, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, Δευτέρα 13 Απριλίου 2020. Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στο γηροκομείο την Νέας Μάκρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Στο γηροκομείο της Νέας Μάκρης, όπου χθες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμενέας.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο οίκος ευγηρίας έχει τεθεί σε καραντίνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά ο οίκος ευγηρίας, που βρίσκεται στη Νέα Μάρκη, και στον οποίο παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Δώδεκα ηλικιωμένοι που έμεναν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στη Νέα Μάκρη διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο Σωτηρία, νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ενώ η Μονάδα τέθηκε σε καραντίνα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που βρέθηκε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας επισκέπτεται τον οίκο ευγηρίας "ΕΥ ΖΗΝ" στη Νέα Μάκρη όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, Δευτέρα 13 Απριλίου 2020. Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον covid 19 στο γηροκομείο την Νέας Μάκρης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόκειται για ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και λόγω ηλικίας και λόγω χρονίων προβλημάτων υγείας, γεγονός που σημαίνει ότι θα δώσουν μια σκληρή μάχη μέσα στο νοσοκομείο για τη ζωή τους.

Η Μονάδα στη Νέα Μάκρη Αττικής στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε αμέσως στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενήργησε χθες ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό, συνολικά σε 122 άτομα.

Δήμαρχος Μαραθώνα: Κανείς δεν θα μπει ή θα βγει από το γηροκομείο

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, αναφορικά με την κατάσταση που έχει προκύψει με κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο της Νέας Μάκρης.

«Κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα, ούτε να βγει. Οι εντολές από τον ΕΟΔΥ και από τον κ. Χαρδαλιά είναι σαφέστατες. Θα τις τηρήσουμε με κάθε αυστηρότητα. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουμε με αυτό το θέμα», σημείωσε ο κ. Τσίρκας αναφορικά με τους εργαζόμενους που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας (13/04) έξω από το γηροκομείο και επιχείρησαν να μπουν μέσα.

«Έχω εικόνα ότι εντός του γηροκομείου είναι γύρω στους 70 ηλικιωμένους και γύρω στους 20 εργαζόμενους. Οι οποίοι και θα παραμείνουν μέσα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι κλήθηκαν από την εργοδοσία. Ωστόσο, και σε επικοινωνία του MEGA με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, επισημάνθηκε ότι το γηροκομείο είναι σε καραντίνα και κανείς δεν μπορεί να μπει ή να βγει.