Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Global Forum και η συνάντηση με τον Νετανιάχου

Στο Ισραήλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Global Forum και η συνάντηση με τον Νετανιάχου

Σο Global Forum στην Ιερουσαλήμ, αναμένεται να τιμηθεί η σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ.

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραστεί στο Global Forum στην Ιερουσαλήμ, όπου θα τιμηθεί η σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ.

Κατά την επίσκεψή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Σημειώνεται πως της σημερινής επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ, προηγήθηκαν αλλεπάλληλα ταξίδια γαλάζιων βουλευτών στο Ισραήλ το τελευταίο τετράμηνο και συγκεκριμένα του Άδωνι Γεωργιάδη, του Βασίλη Κικίλια, του Γιώργου Κουμουτσάκου και του Κώστα Καραγκούνη οι οποίοι είχαν επαφές με κυβερνητικούς και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, προετοιμάζοντας προφανώς και την σημερινή επίσκεψη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται τη συγκεκριμένη χώρα από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πήγε για πρώτη φορά εκεί τον Ιούλιο του 2016. Επίσης, τον Μάρτιο του 2017, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνο – Ισραηλινού Επιμελητηρίου, είχε αναφερθεί με θερμά λόγια για τις σχέσεις των δύο λαών αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.