Στο «κόκκινο» η Αίγυπτος

Στο «κόκκινο» η Αίγυπτος

Μαίνονται οι συγκρούσεις με τους νεκρούς να ξεπερνούν τα 60 άτομα – Δείτε τις εικόνες

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί για ακόμα μια φορά είναι η Αίγυπτος, με τις συγκρούσεις να μαίνονται στην πρωτεύουσα της, το Κάιρο.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο της Υγείας, τους 65 φθάνουν οι νεκροί στις συγκρούσεις  μεταξύ διαδηλωτών-σωμάτων ασφάλειας, ενώ τουλάχιστον 269 τραυματίστηκαν. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών αντηλλάγησαν πυροβολισμοί.

Τις συγκρούσεις αυτές οι οπαδοί, του ανατραπέντος από τις ένοπλες δυνάμεις ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, μέλη της Μουσουλμανικής αδελφότητας χαρακτηρίζουν μιλώντας στα ξένα ΜΜΕ ως «ανοικτή επίθεση» σε βάρος τους. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ περίπου 4.500 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «σφαγής» από το στρατό και την αστυνομία-αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο- σε περιοχή βορειοανατολικά του Καΐρου, όπου οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

Δείτε τις φωτογραφίες

1/6

 

Η γαλλική κυβέρνηση συνέστησε επίσημα, νωρίτερα σήμερα, στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση στην Αίγυπτο να επιδεικνύουν “αυτοσυγκράτηση” επιδιώκοντας αμφότερες, διαρκώς, “την ειρήνευση”.

“Ολα πρέπει να γίνονται, ώστε να αποφεύγεται η δίνη της βίας”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Κε ντ Ορσέ, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, εκφράζοντας ταυτοχρόνως και την προτροπή, η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη βορει-οαφρικανική χώρα να γίνει με την ελάχιστη δυνατή χρονική καθυστέρηση.

Τελευταία Ενημέρωση: 08:33, 28/07/2013

Πηγές: ΑΠΕ -ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters