Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη, οδεύει προς lockdown

Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη, οδεύει προς lockdown
Λήψη με drone της πλατείας Λευκού Πύργου και της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης με πλήρη απουσία κόσμου μετά από την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο όλων των καταστημάτων και παραίνεση προς τον κόσμο να παραμείνει σπίτι ως προληπτικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, Κυριακή 15 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικό lockdown στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ανακοινώσουν οι αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Ειδικών έχει εισηγηθεί την εφαρμογή έκτακτων μέτρων εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου της πόλης.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αναμένονται από την Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας  Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του  ΕΟΔΥ οι αυξητικές τάσεις στα λύματα κυμάνθηκαν από +36% μέχρι +198%. Συγκεκριμένα, η Αλεξανδρούολη ήταν στο +198%, η Ξάνθη +166%, η Αττική +58%, η Θεσσαλονίκη +18%, η Λάρισα +62%, ο Βόλος +36%, το Ηράκλειο +18%, τα Ιωάννινα +42% και ο Άγιος Νικόλαος +17%.

Ενώ, την ίδια στιγμή Δυτική Αττική, Ηλεία, Αρκαδία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Σέρρες, Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς και Ξάνθη καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Οι προϋποθέσεις για εργασία στο Δημόσιο

Επίσης, στη σημερινή σύσκεψή της η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αποφάσισε ότι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι εργαζόμενοι σε αυτές και οι πολίτες θα εισέρχονται μόνο με 3 προϋποθέσεις:

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με πιστοποιητικό νόσησης.

Με rapid test.

Η απόφαση μάλιστα θα τεθεί σε άμεση ισχύ.