Στο «κόκκινο» η Wall Street – Γιατί «βούλιαξαν» Apple, Amazon και Facebook

Στο «κόκκινο» η Wall Street – Γιατί «βούλιαξαν» Apple, Amazon και Facebook

Τεχνολογικός «πυρετός» έπληξε την Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει «βουτιά» πάνω 500 μονάδων και τις μετοχές τεχνολογικών κολοσσών να κατρακυλούν.

Τεχνολογικός «πυρετός» έπληξε τη Δευτέρα την Wall Street, με τον Dow Jones να καταγράφει «βουτιά» πάνω 500 μονάδων και τις μετοχές τεχνολογικών κολοσσών να κατρακυλούν, κυρίως από τις μετοχές των Apple, Amazon και Facebook.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,6% ή 395 μονάδων στις 25.017 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά διολίσθησε και κάτω από τις 25.000 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq πραγματοποίησε «βουτιά» 3%, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να υποχωρεί κατά 1,7%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολίσθησε κατά 3,9%, μετά από δημοσιεύματα που την εμφανίζουν να έχει μειώσει τις παραγγελίες προμηθειών για τα νέα iPhones. Η μετοχή της εταιρείας εμφανίζει απώλειες 20% σε σύγκριση με το υψηλό έτους.

Στο μεταξύ, απώλειες άνω του 5% κατέγραψε το Facebook, καθώς δημοσιεύματα θέλουν τον ιδρυτή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ να έχει δηλώσει πως σε στελέχη της εταιρείας του ότι «βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου» καθώς δέχεται πιέσεις από βουλευτές, επενδυτές, αλλά και τους χρήστες του ιστοτόπου.

«Βουτιά» 4,9% πραγματοποίησε και η Amazon, ενώ οι μετοχές των Netflix και Alphabet διολίσθησαν κατά 5,5% και 3,8% αντιστοίχως.

Σημειώνεται ότι απώλειες κατέγραψαν και οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,9%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,8% και ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,2%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, απώλειες 0,6% σημείωσε ο ιταλικός FTSE MIB, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί κατά 0,6%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών υποχώρησε κατά 1,36% στις 617.18 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε απώλειες 0,7%