Στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Διαβουλεύσεις για τα κρίσιμα θέματα ενόψει της ελληνικής προεδρίας θα έχουν ο Αντώνης Σαμαράς και υπουργοί με τα μέλη της Κομισιόν.

Στη συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες θα παρευρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με ομάδα υπουργών, όπου θα έχει εκτενείς συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής προεδρίας.

Η πρόσκληση του Προέδρου της Κομισιόν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό«σηματοδοτεί την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της και αποτελεί -ως μια κατ’ εξαίρεσιν συνύπαρξη του κορυφαίου οργάνου της Ε.Ε. με την πολιτική ηγεσία μιας χώρας – την ευκαιρία για μια θεσμική και ουσιαστική ενημέρωση για τις επιτυχίες, τα προβλήματα και τις προοπτικές της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα στείλει θετικά μηνύματα στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, οι Έλληνες υπουργοί που θα μετέχουν στο ταξίδι θα συναντήσουν έχουν συναντήσεις με τους Επιτρόπους Οικονομίας Όλι Ρεν, Απασχόλησης Λάσλο ‘Αντορ, Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, Τραπεζών Μισέλ Μπαρνιέ, Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια, Μετανάστευσης Σεσίλια Μάλμστρομ, Θαλασσίων Υποθέσεων Μαρία Δαμανάκη.

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή την έξωθεν καλή μαρτυρία, γιατί έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, κεφάλαια, επισκέπτες, που θα την βοηθήσουν, μετά τις θυσίες που έκανε, να ανακάμψει, να δημιουργήσει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Σ’ όλη αυτή την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της χώρας μας», ανέφερε σχετικά ο κ. Καρβούνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Βρυξέλλες: 29 ερωτήσεις ζητούν απάντηση από την τρόικα