Στο Fortune που κυκλοφορεί: Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης μιλάει για τη νέα σελίδα στην Ελλάκτωρ

Στο Fortune που κυκλοφορεί: Ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης μιλάει για τη νέα σελίδα στην Ελλάκτωρ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου ομίλου υποδομών της χώρας μιλά στο Fortune για το «restart» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μιας προσπάθειας πρωτοφανούς για τα επιχειρηματικά δεδομένα της Ελλάδας - Αυτή την Παρασκευή νέο τεύχος Fortune στα περίπτερα.

Έχουν περάσει περίπου 15 μήνες από τη γενική συνέλευση που άλλαξε ριζικά το τοπίο στον μεγαλύτερο όμιλο υποδομών της χώρας. Το καλοκαίρι του 2018 η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση, αν και ξεκίνησε ως outsider, ήταν αυτή που τελικά επικράτησε επί αυτής των Μπόμπολα – Κούτρα, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την πρώτη «μετοχική επανάσταση» (proxy fight) στα χρονικά των ελληνικών εισηγμένων.

H κίνηση «CHANGE4ELLAKTOR» αντήχησε σε ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματική σκηνή. Όχι μόνο γιατί για πρώτη φορά είδαμε τη «δημοκρατία των μετόχων» να ανατρέπει την παραδοσιακή οικογενειακή εταιρική διοίκηση. Αλλά κυρίως γιατί έβαλε τα θεμέλια για τη μετατροπή ενός κατασκευαστικού ομίλου σε έναν σύγχρονο καθετοποιημένο όμιλο υποδομών με έμφαση στην εταιρική διακυβέρνηση, που αφήνει πίσω τον προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησης του παρελθόντος.

Από τότε ως σήμερα όμως φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία άλλη «σιωπηρή» επανάσταση. Μια προσπάθεια «πρωτοφανής για τα επιχειρηματικά δεδομένα της Ελλάδας, κυρίως ως προς το μέγεθος του εγχειρήματος» όπως σημειώνει στο Fortune ο διευθύνων σύμβουλος
του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Ο μετασχηματισμός ενός ομίλου με κύκλο εργασιών 1,85 δισ. ευρώ το 2018, με παρουσία σε πέντε ηπείρους, 30 χώρες και περισσότερους από 6.000
εργαζόμενους, ο οποίος ανταγωνίζεται σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες και βρίσκεται σε μια χώρα που πρόσφατα βγήκε από μια δεκαετία κρίσης, είναι το μεγάλο στοίχημα και ίσως ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση και από την ίδια την αλλαγή σελίδας στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

«Μια ικανή, αφοσιωμένη και αποφασισμένη ομάδα, όσο μικρή και αν είναι, μπορεί να ανατρέψει κάθε προγνωστικό, να κινητοποιήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους και να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο» αναφέρει ο ίδιος και ανοίγει τα χαρτιά του για όλα όσα αφορούν στην επόμενη μέρα του ομίλου: από τη «στροφή» στις Παραχωρήσεις,στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το Περιβάλλον μέχρι την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι μεγάλοι του επιχειρείν στην αλλαγή σελίδας που επιχειρεί η χώρα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στον Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο, στο νέο τεύχος του Fortune αυτή την Παρασκευή σε όλα τα περίπτερα.