Στο νέο τεύχος του Fortune: Οι πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Στο νέο τεύχος του Fortune: Οι πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Δείτε τη νέα λίστα στο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με την εφημερίδα «Επένδυση».

«Στην ΕΛΑϊΣ-Unilever το 40% του διοικητικού συμβουλίου και το 43% των στελεχών είμαστε γυναίκες» σημειώνει η Ηρώ Αθανασίου, επικεφαλής της πολυεθνικής Unilever στην Ελλάδα, μιλώντας στο Fortune. Παράλληλα επισημαίνει πως σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας και προβλέπει ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που η πιο ισχυρή οικονομία του πλανήτη θα διοικείται από μια γυναίκα.

Η Γεωργία Δραγίνη, γενική διευθύντρια και αντιπρόεδρος του Mediterraneo Hospital υποστηρίζει πως «επιχειρείν» σημαίνει δοκιμάζω, ρισκάρω και συμπληρώνει πως «αν υπάρχει αξία, είτε είσαι γυναίκα είτε είσαι άνδρας, κερδίζεις με αυτά που θα πεις, με τον τρόπο που θα σταθείς, κερδίζεις με την προσωπικότητά σου».

H Ελένη Τέντου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Actelion Pharmaceuticals Hellas, δηλώνει ακούραστη και θα προτιμούσε το 24ωρο να έχει 48 ώρες. Η ίδια αποδίδει στη γυναικεία φύση μεγαλύτερη ικανότητα να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα των καταστάσεων. Γι’ αυτό υποστηρίζει ότι η ποσόστωση των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας ενδεχομένως να έπρεπε να θεσμοθετηθεί. Προπάντων -και πέρα από το φύλο- πιστεύει στη σύμπλευση πολλών και διαφορετικών προσωπικοτήτων, χωρίς προϊδεασμούς και στεγανά, εκτιμώντας ότι αυτή η ζύμωση αναδεικνύει ταλέντα.

Και όχι μόνο. Στο νέο τεύχος του Fortune φιλοξενούμε τα προφίλ 20 συνολικά ισχυρών Ελληνίδων στις επιχειρήσεις που διακρίνονται, κατέχοντας θέσεις-κλειδιά στις εταιρείες των οποίων ηγούνται.

Υπάρχει ακόμη κάποιος που υποστηρίζει ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να τα καταφέρουν;

Δείτε τη λίστα στο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Επένδυση» το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου.