Στο Netflix εσείς θα επιλέγετε το τέλος μίας τηλεοπτικής σειράς

Στο Netflix εσείς θα επιλέγετε το τέλος μίας τηλεοπτικής σειράς

Η ιδέα του συνδρομητικού διαδικτυακού καναλιού φαίνεται πως έχει έρθει από το μέλλον! 

Οι τηλεθεατές σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν για την τύχη του αγαπημένου τους χαρακτήρα τηλεοπτικής σειράς.

Το συνδρομητικό διαδικτυακό κανάλι Netflix πειραματίζεται με την τεχνολογία αφήγησης που επιτρέπει στους συνδρομητές να επιλέγουν πώς θα εξελιχθεί η πλοκή σε επιλεγμένες τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες.

Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας «Διάλεξε το δικό σου τέλος» στα προγράμματα της μεγαλύτερης πλατφόρμας online παροχής και παραγωγής ψυχαγωγικού περιεχομένου θα δίνει στους θεατές τη δυνατότητα να επιλέγουν την έκβαση της ιστορίας που παρακολουθούν.

Η τεχνολογική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να αξιοποιεί τη διαδραστική τεχνολογία σε παιδικές σειρές, ωστόσο, στη σειρά κινουμένων σχεδίων «Kong: King of the Apes» οι θεατές δεν αποφασίζουν για την έκβαση της ιστορίας, αλλά έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν power ups καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου και να ξεκλειδώνουν επιπλέον υλικό στο τέλος.

«H Netflix συνεχώς διερευνά τρόπους για να δημιουργήσει μια καλύτερη εμπειρία για τα μέλη του» δήλωσε εκπρόσωπος της πλατφόρμας στο Vocativ. «Θα συνεχίσουμε να πειραματιζόμαστε με αυτό το σχήμα για να μάθουμε περισσότερα για το τι διασκεδάζει τα μέλη μας» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «είναι ένα πείραμα. Όλο το περιεχόμενο θα είναι εκεί και οι θεατές θα κάνουν επιλογές καθώς θα παρακολουθούν. Θα δούμε αν θα έχει επιτυχία. Για τους δημιουργούς είναι ένα νέο πεδίο».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν η Netflix σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες σειρές για να δοκιμάσει τη διαδραστική τεχνολογία ή αν θα τη χρησιμοποιήσει για να εμπλουτίσει τις υπάρχουσες δημοφιλείς εκπομπές της.

Σύμφωνα με την Telegraph, ανάλογες απόπειρες γίνονται και από άλλες πλευρές. Ο Κεν Λεβίν δημιουργός του παιχνιδιού BioShock ετοιμάζει ένα «διαδραστικό φιλμ» βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας The Twilight Zone.

Η δυνατότητα που θα έχουν πλέον οι θεατές να επηρεάζουν άμεσα τις ιστορίες και να επιλέγουν τη δική τους έκβαση φαίνεται πώς είναι ένα πολύ σύγχρονο φαινόμενο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα βιβλία κόμικ πειραματίζονται εδώ και πολλά χρόνια με τα πολλά/εναλλακτικά σύμπαντα: Από το 2015 η Marvel κυκλοφορεί τη σειρά κόμικ «Spider-Gwen» τοποθετημένη σε μία άλλη Γη και εξερευνά πλήρως όλες τις πιθανές εκδοχές της πλοκής.

Το μόνο που μένει πλέον να φανεί είναι εάν η Netflix θα αναβιώσει τη νοσταλγία για την ιδέα, ή αν η επέκταση της ιδέας στον τηλεοπτικό κόσμο θα αποδειχθεί απλά μια βραχύβια μανία.