Στο πλευρό των εργαζομένων της Μαρινόπουλος η ΓΣΕΕ

Στο πλευρό των εργαζομένων της Μαρινόπουλος η ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ ζητά παρέμβαση της κυβέρνησης καθώς τονίζει ότι είναι απαράδεκτο μια επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγειται στο κλείσιμο έπειτα από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς. 

Tη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ζητάει η ΓΣΕΕ έπειτα από την αίτηση της διοίκησης της εταιρείας για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, είναι απαράδεκτο μια επιχείρηση με υπερκέρδη να οδηγειται στο κλείσιμο έπειτα από λανθασμένους επιχειρηματικούς χειρισμούς με θύματα τους χιλιάδες εργαζομένους της, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση της κυβέρνησης την οποία κατηγορεί ότι και σε αυτή την περίπτωση έχει το πάρει τον ρόλο του παρατηρητή.

«Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να εξετάσει και τις πληροφορίες που θέλουν την εργοδοσία της επιχείρησης να έχει προχωρήσει σε μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας σε off shore εταιρεία, με στόχο όχι μόνο να αποποιηθεί τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, αλλά και για να γλιτώσει τις οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Δεν είναι βέβαια μόνον η ανησυχία για τους χιλιάδες εργαζόμενους της αλυσίδας, αλλά και έντονος προβληματισμός και φόβος για όλους εκείνους που απασχολούνται στις εταιρείες που προμήθευαν τη συγκεκριμένη αλυσίδα super market. Ένας επίσης μεγάλος αριθμός εργαζομένων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ανεξάρτητα από το εάν θα διασωθεί ή όχι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» σημειώνει.