Στο Προεδρικό για τα «κόκκινα δάνεια» ο Ν. Δένδιας

Στο Προεδρικό για τα «κόκκινα δάνεια» ο Ν. Δένδιας

Ενημέρωση για τη σχετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στο Παρίσι είχε ο Κάρολος Παπούλιας.

Ενημέρωση για τις προτάσεις τις οποίες έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των επιχειρήσεων και οι οποίες συζητήθηκαν με την Τρόικα στο Παρίσι, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τον Νίκο Δένδια, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι ρυθμίσεις στην ανάκαμψη της οικονομίας. Το ζήτημα αυτό, όπως και η ενίσχυση της ρευστότητας με επιδότηση του επιτοκίου από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά και με άλλους τρόπους, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, αποσκοπεί στο να μείνει στην αγορά η μικρή επιχείρηση, που δεν φέρει ευθύνες για την κρίση, και να αναπτυχθεί καθώς, όπως υπογράμμισε, το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η ανεργία που έχει φτάσει στο 27% -και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο, ώστε να μειωθεί.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Δένδιας, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπισθεί μετά τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των επιχειρήσεων.

Νωρίτερα ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος στο γραφείο του τον υπουργό Ανάπτυξης είπε: «Έρχεστε με αέρα Βερολίνου».

«Είχε κρύο, κύριε Πρόεδρε, αλλά ήταν καλό το… εσωτερικό κλίμα», είπε ο υπουργός.

«Είδα ότι και με τον κ. Σόιμπλε τα πήγατε μια χαρά», παρατήρησε ο κ. Παπούλιας.

«Ήταν εξαιρετικά ευγενής και επίσης με εξαιρετική διάθεση να βοηθήσει σε συγκεκριμένα θέματα που του θέσαμε. Μάλιστα στο θέμα της επιδότησης επιτοκίου των δανείων από ευρωπαϊκούς πόρους προσφέρθηκε ο ίδιος να βοηθήσει, η γερμανική πλευρά, να το περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι πηγαίνει και ο ίδιος στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα. «Είναι μια ευτυχής συγκυρία», σημείωσε ο κ. Δένδιας, «υπό την εξής έννοια: αφενός έχουμε ένα σύνολο ιδεών που μπορεί να βοηθήσει να λύσουμε ένα πρόβλημα που αποτελεί “καρκίνωμα”. Πολύ μεγάλη σειρά ανθρώπων και επιχειρήσεων είναι δεσμευμένοι από υποχρεώσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκπληρώσουν και που με μια μικρή βοήθεια μπορούν να ξαναμπούν στην αγορά, να δημιουργήσουν απασχόληση και να βοηθήσουν την οικονομία να πάει μπροστά». Και συμπλήρωσε ότι ο συντονισμός με τη ρευστότητα που αναμένεται μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, θα δώσει τη δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας με τελικό στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας που δεν είναι μόνο οικονομικό πρόβλημα αλλά και κοινωνικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Συμφωνία επί της αρχής για τα «κόκκινα» δάνεια

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με την τρόικα στο Παρίσι