«Στο ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε με την Ευρώπη ως η επόμενη κυβέρνηση»

«Στο ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε με την Ευρώπη ως η επόμενη κυβέρνηση»

Την ύπαρξη επαφών, επίσημων και ανεπίσημων, με αξιωματούχους επιβεβαιώνει ο Πάνος Σκουρλέτης - 

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με ευρωπαίους αξιωματούχους έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για διακριτικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ανέφερε σχετικά στο Mega: «Υπάρχουν επίσημες, υπάρχουν και ανεπίσημες επαφές. Σημασία έχει ότι όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο πιθανό είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι του ΣΥΡΙΖΑ, άρα τους ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο συνομιλητής στο τραπέζι…» .

Επίσης σημείωσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορείς απευθείας να λες τη γνώμη σου και να μην διαμεσολαβούν διάφοροι καλοθελητές, καθώς, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, όλο αυτό το διάστημα τα προηγούμενα χρόνια, εγχώριοι καλοθελητές είχαν βαλθεί να διαστρεβλώνουν τις απόψεις της αντιπολίτευσης…».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του για το χρέος και λέγοντας «το ερώτημα λοιπόν είναι τι πας να διαπραγματευτείς όταν είναι βιώσιμο το χρέος, διότι όταν το λες αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις αυτοϋπονομευθεί…».

«Είναι δυνατόν να λες ότι φεύγω από το ΔΝΤ, φεύγω από το μνημόνιο και την ίδια ώρα να μην σκέφτεσαι, να μη διανοείσαι να καταργήσεις ούτε έναν από τους τετρακόσιους και πλέον εφαρμοστικούς και μνημονιακούς νόμους; Πολύ δε περισσότερο να είσαι σε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και να συζητάς νέα προαπαιτούμενα και νέα μνημονιακά μέτρα. Αν αυτό δεν είναι μια νέα προσπάθεια εξαπάτησης, τι άλλο είναι;» αναρωτήθηκε και τόνισε: «Άρα λοιπόν ας αφήσουμε τα παραμύθια περί εξόδου και να δούμε εάν αυτή η κυβέρνηση έχει ως κύριο μέλημά της τελικά να εμπεδωθεί αυτό το καθεστώς του μνημονίου…».

Ακόμη, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε πως «στην παρούσα κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και με δεδομένη την πολιτική απονομιμοποίηση και απομόνωση αυτής της κυβέρνησης, εμείς δεν την εξουσιοδοτούμε να κλείσει μια συμφωνία η οποία αφορά τις επόμενες γενιές, όταν αυτοί θα είναι σπίτι τους…». «Αν μας φέρει μια καλή συμφωνία, μακάρι να μας φέρει», είπε.

«Ο φόβος φυλά τα έρμα»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης σε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «”γαλάζιοι” επιχειρηματίες έχουν φτιάξει κουμπαρά για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα -που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews- απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».

Εξάλλου, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» είπε για τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη: «Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα, το οποίο νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο, διότι ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτή την αποστροφή».

Η απάντηση της κυβέρνησης
«Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. «Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού», είπε.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες βουλευτές ούτε εκβιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εξαγοράζονται από κανέναν και συμπλήρωσε: «Και ο τελευταίος Έλληνας πια έμαθε ότι ο “κουμπαράς” του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτος μόνο με ψεύδη, συκοφαντίες και ύποπτες καταγγελίες».