Στο «στόχαστρο» στης SEC η Kraft- Βουτιά άνω του 20% για τη μετοχή

Στο «στόχαστρο» στης SEC η Kraft- Βουτιά άνω του 20% για τη μετοχή

O διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας, David Knopf, προειδοποίησε πως η Kraft Heinz εξετάζει το ενδεχόμενο αποεπενδύσεων προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Τριπλό χτύπημα για την Kraft Heinz, που ανακοίνωσε μείωση του μερίσματός της κατά περισσότερο από ένα τρίτο, έκτακτη πρόβλεψη 15,4 δισ. δολαρίων, γνωστοποιώντας επίσης πως έλαβε κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) για λογιστικά ζητήματα, γράφει δημοσίευμα των Financial Times. Η μετοχή της εταιρείας έκανε χθες «βουτιά» που ξεπέρασε και το 20% στα 38 δολάρια.

Όπως σημειώνουν οι FT, η απομείωση οδήγησε σε απώλειες ύψους 12,6 δισ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο, έναντι καθαρών κερδών 8 δισ. κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ οι καθαρές πωλήσεις στο τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή, στα 6,89 δισ. δολάρια. Παράλληλα, ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος της εταιρείας, David Knopf, προειδοποίησε πως η Kraft Heinz εξετάζει το ενδεχόμενο αποεπενδύσεων προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της. Όπως επισήμανε, η εταιρεία θα εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων «χωρίς ξεκάθαρο δρόμο προς ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Σε ό,τι αφορά την κλήτευση της SEC, η εταιρεία γνωστοποίησε πως την έλαβε τον Οκτώβριο και σχετίζονταν με τις «λογιστικές πολιτικές, διαδικασίες και εσωτερικούς ελέγχους» στις προμήθειες.