Στο στόχαστρο τα εισοδήματα άνω των 1.500- 2.000 ευρώ

Στο στόχαστρο τα εισοδήματα άνω των 1.500- 2.000 ευρώ

Ο Τρ. Αλεξιάδης προανήγγειλε επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016 από ένα ύψος και πάνω.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, τίθενται τα εισοδήματα που ξεπερνούν τα 1.500 – 2.000 ευρώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, για τις φορολογικές ρυθμίσεις του 2016.

«Είναι υποκρισία να λέμε “τι θα γίνουν οι μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ ;”» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση θα επιβαρύνουν αυτά τα εισοδήματα. «Βεβαίως και είναι σημαντικοί αυτοί οι μισθοί. Ξέρετε εσείς πολλούς ανθρώπους που να παίρνουν αυτούς τους μισθούς;» διερωτήθηκε στο ίδιο πνεύμα δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε, πάντως, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένα δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τους δανειστές. «Για τα εισοδήματα του 2016 πρέπει να έχουμε νέες φορολογικές ρυθμίσεις. Συζητούμε και προσπαθούμε να γίνουν όσο πιο δίκαια και αναλογικά οι ρυθμίσεις» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα αναδρομικό μέτρο για τα εισοδήματα του 2015 και διέψευσε τα σχετικά σενάρια ως επιστημονική φαντασία.

«Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα»
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προκάλεσε αίσθηση όταν σε μια αποστροφή του λόγου του σημείωσε: ««τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα. Αυτό θα έβαζα ως τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας». Δεν ξεκαθάρισε, πάντως, εάν αναφερόταν μόνο στο παρελθόν.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, ο εκπρόσωπος τύπου της οποίας Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:
“Ο κ. Αλεξιάδης ομολόγησε και επιβεβαίωσε σήμερα όλα όσα λέει η ΝΔ, εδώ και πολύ καιρό. Ότι, δηλαδή, με Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μόνο τα χειρότερα έρχονται για τους Έλληνες.”

Πηγή: news247.gr