Στο στόχαστρο της επιτροπής ανταγωνισμού οι τιμές της βενζίνης στη Βρετανία

Στο στόχαστρο της επιτροπής ανταγωνισμού οι τιμές της βενζίνης στη Βρετανία
Illustration picture shows the bio CNG natural gas pump at the Total fuel station in Jambes, Namur, Wednesday 17 March 2021. BELGA PHOTO BRUNO FAHY (Photo by BRUNO FAHY / BELGA MAG / Belga via AFP) Photo: AFP
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Ανταγωνισμού των Αγορών στη Βρετανία, ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει «έναν σύντομο και στοχευμένο έλεγχο της αγοράς".

Η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού στη Βρετανία ενέκρινε ένα αίτημα της κυβέρνησης σχετικά με τη διεξαγωγή ελέγχου στις τιμές της αγοράς λιανικής πώλησης των καυσίμων, προκειμένου να διαπιστώσει αν μία μείωση των φόρων έχει περάσει στους καταναλωτές, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Επιχειρήσεων, Κουάζι Κβάρτενγκ.

Σε μία επιστολή προς τον Κβάρτενγκ που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχής Ανταγωνισμού των Αγορών στη Βρετανία, ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει «έναν σύντομο και στοχευμένο έλεγχο της αγοράς και θα παρέχει συμβουλές στην κυβέρνηση για τα βήματα, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν, αναφορικά με τη βελτίωση των εισοδημάτων των καταναλωτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο».