Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η BMW

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ η BMW
epa07029153 (FILE) - A BMW logo is seen on a BMW car ahead of the financial statement press conference of the German car manufacturer BMW Group at the BMW World in Munich, Germany, 21 March 2017 (re-issued 18 September 2018). According to media reports on 18 September 2018, the EU Commission is planning to intensify cartel investigations against BMW, Daimler and VW to clear whether the German carmakers had illegal agreements on the development and implementation of emission lowering systems. EPA/CHRISTIAN BRUNA *** Local Caption *** 53667554 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΒΜW διασταυρώνει τα ξίφη της με την Mercedes-Benz της Daimler για την πρωτιά στην αμερικανική αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ βρίσκεται η BMW, με την αμερικανική αρχή να εξετάζει τις πρακτικές αναφοράς πωλήσεων του γερμανικού ομίλου πολυτελών ειδών. Η έρευνα πραγματοποιείται λίγους μήνες αφότου η SEC επέβαλε πρόστιμο στη Fiat Chrysler Automobiles για παρόμοια ζητήματα.

Η SEC ήλθε σε επικοινωνία με την BMW και θα συνεργασθεί πλήρως με τις έρευνες, δήλωσε στο Bloomberg εκπρόσωπος του γερμανικού ομίλου, Φιλ Ντιλάνι.

Η ΒΜW διασταυρώνει τα ξίφη της με την Mercedes-Benz της Daimler για την πρωτιά στην αμερικανική αγορά πολυτελών αυτοκινήτων. Ο Μπέρνχαρντ Κουντ, που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στην BMW Βορείου Αμερικής στις αρχές του 2017, έχει καταφέρει να δώσει πνοή στις πωλήσεις με την κυκλοφορία νέων μοντέλων.

Οι dealers έχουν ασκήσει κριτική στην BMW στο παρελθόν ότι τους πιέζει να αγοράζουν αυτοκίνητα από και να αυξάνουν τον στόλο οχημάτων που δανείζουν στους πελάτες όταν αφήνουν το δικό τους για service. Σύμφωνα με το Bloomberg, η BMW κατέβαλε μπόνους και ειδικές παροχές στους αντιπροσώπους στα τέλη του 2015 και μέσα του 2012, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση των αποτελεσμάτων για τις πωλήσεις.