Στο «στόχαστρο» των αρχών η Ant Group- Νέα «βουτιά» 8,5% για τις μετοχές της Alibaba

AFP

Οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στη θυγατρική της Alibaba να καταρτίσει σχέδιο διόρθωσης των δραστηριοτήτων της και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σχεδίου αυτού, μεταξύ άλλων, στις υπηρεσίες πιστώσεων, ασφάλισης και διαχείρισης πλούτου.

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Alibaba, καθώς οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στην θυγατρική Ant Group να διορθώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στις απογευματινές συναλλαγές, οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Alibaba κατέγραφαν πτώση 8,5%. Την Πέμπτη, οι μετοχές της εταιρείας δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τις αναφορές πως οι κινεζικές αρχές θα διενεργήσουν έρευνα στον κολοσσό για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά.

Ως προς την Ant Group, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία fintech του κόσμου, οι κινεζικές αρχές της έδωσαν εντολή να διορθώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να συμμορφωθεί με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κάλεσε τα στελέχη της Ant το Σάββατο και τα διέταξε να καταρτίσουν σχέδιο διόρθωσης και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σχεδίου αυτού στις δραστηριότητες, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πιστώσεων, ασφάλισης και διαχείρισης πλούτου.

Σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται πως η Ant Group δεν διαθέτει έναν ισχυρό μηχανισμό διακυβέρνησης, πως αψηφά τις απαιτήσεις ρυθμιστικής συμμόρφωσης και πως εμπλέκεται σε ρυθμιστικό αρμπιτράζ. Επίσης, πως η εταιρεία χρησιμοποίησε τη θέση της στην αγορά για να αποκλείσει αντιπάλους και να βλάψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των καταναλωτών.