Στο στόχαστρο του Γουόρεν Μπάφετ η Duracel

Στο στόχαστρο του Γουόρεν Μπάφετ η Duracel

Ο μεγαλοεπενδυτής συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία από την Procter & Gamble.

Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, Berkshire Hathaway, ήρθε σε συμφωνία με την Procter & Gamble για την εξαγορά της Duracel.

Το τελικό deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του β’ εξαμήνου του 2015 με τη συνολική οικονομική συμφωνία να είναι ιδιαιτέρως περίπλοκη. Η P&G συμφώνησε να ρίξει 1,7 δισ. δολάρια στην Duracel σε αντάλλαγμα για την απόκτηση μετοχών αξίας 4,7 δισ. δολαρίων της εταιρείας από την Berkshire Hathaway.

Η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας από τους κυριότερους επενδυτές της P&G, έχοντας στην κατοχής της το 2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, ή αλλιώς 52,8 εκατ. μετοχές.

Σε ανακοίνωσή του ο Μπάφετ σημείωσε ότι ήταν πάντοτε εντυπωσιασμένος από την Duracel, και σαν καταναλωτής αλλά και σαν μακροχρόνιος επενδυτής σε P&G και Gillette.

Τον περασμένο μήνα η P&G είχε ανακοινώσει ότι προτίθετο να απεμπλακεί από τις δραστηριότητες της Duracel, καθώς επιχειρεί να μειώσει την παρουσία της στη συγκεκριμένη παραγωγή. Η πορεία εξόδου της από την εταιρεία κατασκευής μπαταριών ξεκίνησε με μια συμφωνία για την πώληση της Duracel σε κινεζική κοινοπραξία του χώρου. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής δεν έγιναν γνωστές.

Μέχρι στιγμής το δεύτερο βήμα της πλήρους απεμπλοκής της από την Duracel δεν έχει ολοκληρωθεί. Η P&G δηλώνει ότι ελπίζει πως θα καταφέρει να χωρίσει τις δραστηριότητές της με την Duracel ούτως ώστε να την αφήσει να συνεχίσει τη λειτουργία της ως μια ανεξάρτητη επιχείρηση.