Στο Taxisnet η βεβαίωση κατοικίας για τους κατοίκους των νησιών – Τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς στα νησιά

Στο Taxisnet η βεβαίωση κατοικίας για τους κατοίκους των νησιών – Τι γίνεται με τους εκπαιδευτικούς στα νησιά
Öùôïãñáößá ðïõ äüèçêå óÞìåñá óôç äçìïóéüôçôá êáé áðåéêïíßæåé êáôïßêïõò ôïõ Áãáèïíçóßïõ íá ìåôáöÝñïõí êéâþôéá áðü ôï ðëïßï ÍÞóïò ÊÜëõìíïò, ðïõ óõíäÝåé ôï áêñéôéêü íçóß ìå Üëëá íçóéÜ ôùí ÄùäåêáíÞóùí, óôï ëéìÜíé, ÁãáèïíÞóé, ÊõñéáêÞ 27 Ïêôùâñßïõ 2020. Óôï äéáöçìéóôéêü öõëëÜäéï ðïõ åêäßäåé ï äÞìïò, ôï ÁãáèïíÞóé áíáöÝñåôáé ùò "Ï ôåëåõôáßïò ÁíÝããé÷ôïò ÐáñÜäåéóïò óôï Áéãáßï". Ïé ôïõñßóôåò ðïõ ôï åðéëÝãïõí, áíÞêïõí óå áõôïýò ðïõ ïíïìÜæïõìå "åíçìåñùìÝíïõò" ãéáôß îÝñïõí ôé ðåñéìÝíïõí íá âñïõí. ¹ñåìç æùÞ, öéëüîåíïé êÜôïéêïé, õðÝñï÷åò ðáñáëßåò ìå êñõóôÜëëéíá íåñÜ, ãñáöéêü ëéìáíÜêé êáé ôñßá ìéêñÜ üìïñöá ÷ùñéïõäÜêéá. Ç æùÞ üìùò ìåôÜ ôï êáëïêáßñé åßíáé ðïëý äéáöïñåôéêÞ. Ïé ñõèìïß ðÝöôïõí êáé ìáæß ìåéþíåôáé êáé ï ðëçèõóìüò. Ôïí ÷åéìþíá ïé ìüíéìïé êÜôïéêïé äåí îåðåñíïýí ôïí áñéèìü ôùí 100 áíèñþðùí, ÊõñéáêÞ 23 Öåâñïõáñßïõ 2020. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για τη βεβαίωση, η οποία είναι απαραίτητη για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του. Με το κλείσιμο των ξενοδοχείων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στα νησιά θα έχουν πρόβλημα στέγασης.

Σε λειτουργία βρίσκεται από τα ξημερώματα η ειδική ψηφιακή εφαρμογή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο Taxisnet, μέσω της οποίας οι μόνιμοι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορούν να βρουν προσυμπληρωμένη τη Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης.

Πρόκειται για τη βεβαίωση, η οποία είναι απαραίτητη για όποιον είναι μόνιμος κάτοικος νησιού και επιθυμεί να μεταβεί στον τόπο της κατοικίας του. Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορoνοϊού, η μετάβαση στα νησιά απαγορεύεται στους πολίτες οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι. 

Οι ενδιαφερόμενοι μεταβαίνουν στη διεύθυνση https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis και στη συνέχεια εισέρχονται στο σύστημα με τους προσωπικούς κωδικούς τους.

Δρομολογούνται λύσεις για τους εκπαιδευτικούς που παραμένουν σε νησιά

Σε συνεχή επαφή βρίσκονται η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μαζί με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η παραμονή των εκπαιδευτικών σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας που αναγκαστικά, λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες, διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ότι με το κλείσιμο των ξενοδοχείων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στα νησιά θα έχουν πρόβλημα στέγασης.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δύο υπουργεία ήδη δρομολογούν λύσεις για τα νησιά στα οποία εστιαζόταν το πρόβλημα, την Ρόδο και την Κω. Όπως ανέφεραν πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία και με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ήδη έχει αντιμετωπιστεί μερικώς το ζήτημα στη Ρόδο, ενώ δρομολογούνται λύσεις και για την Κω.

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου 2020.