Τι κάνει ο Έλον Μασκ στο Τελ Αβίβ;

Τι κάνει ο Έλον Μασκ στο Τελ Αβίβ;
13 August 2021, Brandenburg, Grünheide: Elon Musk, Tesla CEO, stands at a press event at the Tesla Gigafactory site. On the same day, the CDU Federal Chairman and Minister President of North Rhine-Westphalia, Laschet, visited the Tesla plant currently under construction. The first vehicles are expected to roll off the production line in Grünheide near Berlin from the end of 2021. The US company plans to build around 500,000 units of the compact Model 3 and Model Y series here each year. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/POOL/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild/POOL / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Στο επίκεντρο της επίσκεψης Μασκ αναμένεται να βρεθούν τα ζητήματα των ομήρων και του αυξανόμενου αντισημιτισμού στο Διαδίκτυο.  

Ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Έλον Μασκ προσγειώθηκε στο Τελ Αβίβ τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσιογράφο εξειδικευμένο στον τομέα των αερομεταφορών, ξεκινώντας μια επίσκεψη κατά την οποία οι Ισραηλινοί ηγέτες σχεδιάζουν να επιστήσουν την προσοχή του στα δεινά των ομήρων που κρατούνται στην, κατεστραμμένη από τον πόλεμο, Γάζα, αλλά και να συζητήσουν για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό στο Διαδίκτυο.

Το γραφείο του Ισραηλινού προέδρου Isaac Herzog ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο Μασκ θα συναντηθεί μαζί του. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο δισεκατομμυριούχος θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το γραφείο του Μασκ δεν προέβη σε κανένα σχόλιο.

Ο Avi Scharf, ειδικός στις αερομεταφορές στην εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ, δημοσίευσε στην πλατφόρμα X του Μασκ – πρώην Twitter – ότι το αεροπλάνο που μετέφερε τον δισεκατομμυριούχο, ο οποίος διευθύνει επίσης την Tesla και τη SpaceX, προσγειώθηκε στο Ισραήλ το πρωί.

Ο Νετανιάχου συνάντησε τον Μασκ στην Καλιφόρνια στις 18 Σεπτεμβρίου και τον προέτρεψε να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους μετά από εβδομάδες διαμάχης σχετικά με το αντισημιτικό περιεχόμενο στο X.

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας ότι είναι ενάντια στον αντισημιτισμό και σε οτιδήποτε «προωθεί το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες το Χ δεν θα προωθούσε τη ρητορική μίσους.

Ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία έχουν αυξηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου που διαρκεί τώρα επτά εβδομάδων μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής φατρίας Χαμάς.

Οι πλευρές βρίσκονται επί του παρόντος σε εκεχειρία βάσει της οποίας το Ισραήλ έχει πάρει πίσω μερικούς από τους 240 ανθρώπους που η Χαμάς κρατούσε ομήρους. Σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ απελευθέρωσε έναν αριθμό Παλαιστινίων που φυλακίστηκαν για λόγους ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Reuters